Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
Temat: diody led w obudowie
-
16-01-05, 23:41 #1
- Siła Reputacji
- 0
-
17-01-05, 09:37 #2
- Mieszka w
- Toruń / Grabowiec
- Siła Reputacji
- 0
Re: diody led w obudowie
Jeżeli chcesz pobawić się w tuning komputera i nie straszna Ci cena 39.00 PLN to polecam książkę "Tuning, wyciszanie i overclocking komputera PC" ( http://ksiazki.chip.pl/ksiazka_69348.html ). Po zapoznaniu się z jej treścią, z pewnością nie zrobisz krzywdy swojemu PeCetowi
Przykładowy eSklep - Tuning PC/(Tuning) Oświetlenie/ - http://mojepc.pl/shop/?pid=0/1/221/414/
Pozdrawiam.
-
23-01-05, 03:12 #3
Te diody w kompie... Hmmm... Mój qmpel (pozdro Kuba!) bawił się w coś takiego do czasu... Zamontował sobie jakieś diody, dodatkowe wentylatory i takie tam bajery... Niestety skończyło się to kiepsko --> Spalił się zasilacz a przy okazji karta graficzna. Co prawda nie jest udowodnione, że to z powodu tych dodatków, może to zbieg okoliczności. Ale pomyśl i nie rób nic na własną rękę, no chyba, że naprawdę sięna tym znasz. Ja osobiście proponuję oddzielne źródło zasilania, jakiś transformator, czy coś...
P.S. Pamiętaj, że komputer, to delikatna rzecz...
-
23-01-05, 03:17 #4
Acha jeszcze jedno, usłyszałem od qmpla całkiem fajną rzecz na temat podświetlania obudowy kompa...
Weź kawałek rurki, wypełnij ją bezbarwnym żelem do włosów i na jej końcach włóż diody LED, kolory oczywiście wg. uznania. Daje całkiem fajny efekt, zwłaszcza jak dasz różne kolory diod...
P.S. Odpisz, czy Cię to zainteresowało!!! Pozdro!
-
23-01-05, 11:01 #5
- Siła Reputacji
- 0
Zgadzam się z przedmówcami. Jak nie wiesz co i jak to się za to nie bierz. Chcesz kombinować - fora specjalistyczne, stronki, książki to podstawa. POzatym wiedza fizyczno-elektroniczna wielce wskazana. Doonay Twój kolega pewnie przekombinował i na złaby zasilacz wrzucił mase sprzętu i po prostu go zajechał. Do podłączania masy sprzętu dodatkowego do komputera musi być wsadzony zasilacz 450W bo inaczej szybko się go pozbędziesz. Grafika, dźwiękówka, dźwiękówka_2, sieciówka, dyski twarde, CD, DVD, nagrywarki, kilka wentylatorków, diodki, głośnik systemowy, karty rozszerzeń, flopik i co jeszcze może być w komputerze generuje takie obciążenia że wtedy trzeba zainwestować w lepszy zasilacz. Co do samego TUNINGU - najpierw masa suchej teorii, potem testy na wraku, żeby w razie czego wiele nie stracić i dopiero po zdobyciu pewnego doświadczenia można zrobić coś ze swoim peckiem.
P.S. Ja pracę i tuning komputera rozpocząłem od "naprawy" PC mojej ciotki w wieku 10 lat. Było to dawno temu kiedy kosztowały 6-8k zł i uwierzcie mi, że wolałbym sądowy zakaz zbliżania się do kompów do 18 roku życia niż zakaz wydany przez moją rodzinkę ;-) Dopiero kiedy zacząłem pracować w serwisie komputerowym mogłem dotknąć jej sprzętu ;-)
-
23-01-05, 11:07 #6
-
23-01-05, 14:44 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
23-01-05, 17:52 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
23-01-05, 17:59 #9
- Siła Reputacji
- 0
-
23-01-05, 18:04 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki