Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70
-
06-02-11, 20:35 #31
- Siła Reputacji
- 0
-
09-02-11, 00:35 #32
- Siła Reputacji
- 0
Kolejny dyskurs, który wyraźnej pointy mieć nie będzie. Są zwolennicy i przeciwnicy, którym nawet statystyczne badania potwierdzające słuszność korzystania z pasów nie przemówi. Sam pasów nie zapinam prowadząc samochód bo zwyczajnie jest mi nie wygodnie (wiem, moja głupota), ale już każdy mój pasażer musi je zapiąć, bez tego nie ruszam z miejsca. Któryś z przedmówców trafnie stwierdził, że każdy podejmuje decyzje za siebie i sam poniesie konsekwencje swoich decyzji. Oby tylko sam!
-
09-02-11, 11:49 #33
- Siła Reputacji
- 0
Niestety ja również mogę ponieść konsekwencje Twojej decyzji. Wyobraźmy sobie, że wskutek niezapięcia pasów doznałeś poważnego uszczerbku na zdrowiu (czego oczywiście nie życzę nikomu). Z uwagi na to, że mamy socjalistyczne podejście do służby zdrowia, to z moich składek będzie opłacane Twoje leczenie. Jeżeli będziesz miał rentę to również ja za nią zapłacę. Gdyby takie rzeczy finansowało Twoje ubezpieczenie to mógłbyś powiedzieć, że tylko Ty ponosisz konsekwencje, ale obecnie niestety tak nie jest. Zresztą gdyby w Polsce istniały ubezpieczenia na wzór USA to obawiam się, że za niezapięcie pasów mógłbyś nie dostać ani złotówki na leczenie i odszkodowanie, z uwagi na to, że szkoda była z Twojej winy. Pozdrawiam.
-
11-02-11, 08:52 #34
- Siła Reputacji
- 0
-
11-02-11, 20:04 #35
- Siła Reputacji
- 0
Dla mnie ten temat jest dość zabawny, bo czytam jak wzajemnie obie strony się targują: "zapinaj"/"nie zapinaj" pasów.
Warto sobie odpowiedzieć na pytanie, czy lepiej zapiąć i zostać w samochodzie podczas wypadku, czy może lepiej nie zapinać, wylecieć przez szybę i modlić się, żeby nie wpaść:
a) pod samochód nadjeżdżający z przeciwka,
b) uderzyć w pobliskie drzewo z prędkością dosyć sporą
c) a może po prostu uderzyć prosto w asfalt drogi.
Na ten temat moim zdaniem mogli by się wypowiedzieć wszyscy Ci, którzy pasów nie zapięli i odwiedzamy ich raz w roku na jesieni.
-
16-02-11, 20:37 #36
- Siła Reputacji
- 0
-
18-02-11, 07:19 #37
- Siła Reputacji
- 0
Może filmik instruktażowy uzmysłowi niektórym, co w aucie, podczas wypadku robi osoba, która nie zapięła pasów.
http://www.youtube.com/watch?v=4HSND...eature=related
-
23-02-11, 10:08 #38
- Siła Reputacji
- 0
moi dwaj kumple jechali samochodem, jeden miał zapięte pasy drugi nie, mieli wypadek, temu w zapiętych pasach nic się nie stało drugi wybił głową szybę, rozwalił sobie kolano, miał liczne stłuczenia itd. zderzenie nastąpiło przy prędkości 70 km/h, samochód do kasacji, obecnie chłopaki już zawsze jeżdżą z pasami tyle w temacie
-
23-02-11, 11:36 #39
- Siła Reputacji
- 0
Pasy zapinamy i koniec dyskusji. Jest dużo miejskich legend, że niby kumpel jechał bez pasów i nic mu się nie stało, a jakby zapiął to by zginał. Ludzie! Jest o wiele wiecej szans na przeżycie jeśli masz pasy spięte. To po pierwsze. Jeśli boisz sie o swoje żebra to kupujesz pasy sportowe. Nic więcej nie trzeba dodawac.
-
23-02-11, 12:16 #40
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)