Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    April 08
    Postów
    4
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nie odtwarza filmów w przeglądarce...

    Witam
    Mam następujący problem – przeglądarka (Opera, Internet Explorer ….) Nie odtwarza mi filmów np. na Interii, Onecie i itd. , transmisje na żywo TV czy radio tez nie działają o dziwo działa youtube. Posiadam neostrade 512 i kiedy łączyłem się za pomocą standardowego modemu Sagem nie było problemu, ale pojawił się gdy zamiast sagem użyłem routera linksys wag54g i podejrzewam że w jego konfiguracji tkwi problem. Próbowałem mase kombinacji typu wyłacz firewalla, włącz wyłącz jakiś protokół i nic dodam że jeżeli chodzi o pozostałe aspekty Internetu wszystko jest ok a filmy z dysku chodzą normalnie.

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Zacznij od odinstalowania starych i zainstalowania najnowszych wersji flasha ze strony producenta (adobe.com) - sa osobne wersje dla ie oraz ff/opera. Jesli to nie pomoze, a podejrzewasz, ze cos na routerze nagrzebales, to najprosciej zresetowac go do ustawien fabrycznych i ustawic tylko to co potrzebne.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    April 08
    Postów
    4
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Zainstalowanie nowej wercji flasha nie pomogło, router potczas konfiguracji resetowałem nie raz i zawsze problem powraca wiec najprawdopodobniej w domyslnnych ustawieniach routera jest takie które mi nie pozwala ogladać tych filmów, znajomy podpowiada mi że zablokowany jest jakiś multicast ale co to jest chciałbym wiedzieć...

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Kilka osob, ktore znam, ma rowniez ten sam model co Ty i nie maja zadnych problemow z flashem. Szukam rowniez na goglu, ale nic sensownego nie znajduje. Moze problem lezy gdzie indziej...
    Sprobuj podlaczyc na chwile stary modem i sprawdzic.
    Wylacz tez na chwile firewall/antywirus i wtyczki w przegladarkach.
    Jesli to faktycznie router, to nie mam pojecia.

    Maly edit:

    Czy aby na pewno usunales stara wersje przed instalacja nowego flasha?
    Tutaj masz przepis ja to zrobic - klik.

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    April 08
    Postów
    4
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wtyczki odinstaowałem i zainstalowałem ponownie - brak efektu, antywirus na kompie i firewall na routerze też wyłanczałem - nic. Jak bede miał czas spróbuje ponownie podłaczyć stary modem i zresetować router ustawiajac tylko niezbedne opcje może coś sie wyjaśni.
    PS. dzieki za dotychczasowa pomoc.

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    April 08
    Postów
    4
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Rozwiazałem problem, okazał się banalny a mianowicie jakiś plug in w windows media player okazał się być zepsuty co też genialny program Microsoftu w pewnym momencie sam mi przekazał w "stosownym okieneczku", zainstalowanie nowej wersji windows media player PL w wersji 10 rozwiazało problem. Dziwi mnie tylko to że defekt ten wystapił w jednym czasie zarówno na laptopie jak i na PC - dziwne...

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. nie odtwarza się film
    By kioku in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 06-09-07, 12:26
  2. Program do edycji filmów
    By michall35 in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 26-07-07, 09:20
  3. odtwarzanie filmów w 3650
    By KamiLisu in forum Telefonia komórkowa, stacjonarna, VoIP
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 22-07-07, 20:32
  4. Konwersja Filmów
    By kuberiwysoki in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11-04-07, 20:41

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer