Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18
  1. #11
    Obserwator
    Dołączył
    June 08
    Postów
    12
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    jak zrobie tak>> File >> Symbol File Path >> i wpisuje to:
    SRV*c:symbole*http://msdl.microsoft.com/download/symbols
    potem otwieram dumpa i wyskakuje to:



    A może bym ci wysłał te dumpy i ty byś je sam przejrzał

  2. #12
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    355
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Heh....wyślij je na mail (podałem na PW) jako załączniki. Tylko pojedynczo, niestety jestem na delegacji i mam bardzo ograniczone możliwości co do netu. Nie czekaj też na mnie, tylko zrób reszte z tego co pisałem.

  3. #13
    Obserwator
    Dołączył
    June 08
    Postów
    12
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Wiadomość wysłałem już

  4. #14
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    355
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Heh....szkoda, ze nie zrobiles jeszcze testu pamieci, tak bedziemy troche gdybac. Najpierw prawidlowe debugi:

    1. http://www.wklej.org/id/07b75be0fb
    2. http://www.wklej.org/id/f0917f68a0
    3. http://www.wklej.org/id/5356e7448b
    4. http://www.wklej.org/id/a1f15bd913
    5. http://www.wklej.org/id/b0c237244e
    6. http://www.wklej.org/id/19220208dd
    7. http://www.wklej.org/id/b5243fba39
    8. http://www.wklej.org/id/a51989c92f
    9. http://www.wklej.org/id/854d4b7de6

    Niestety za dobrych wiesci to nie mam. Przyjalem, ze to pamiec ram dlatego ze sygnatury bledow sa typowo sprzetowe. W dodatku robiles format dysku, to go na razie wykluczylem. No i teraz wlasnie zaczynamy gdybac. Jezeli beda bledy podczas testu, to trzeba jeszcze zweryfikowac zasilacz. Niestety nie podales do tej pory szczegolow. Bowiem oprocz fizycznego uszkodzenia, bledy w tescie moga wystapic w przypadku klopotow z zasilaniem (kiepski/wadliwy zasilacz). No i oczywiscie dochodzi samo uszkodzenie plyty (o tym pozniej). W przypadku gdy zachodzi podejrzenie, ze pamiec ram jest uszkodzona, to wyniki z debugera beda caly czas rozne. U Ciebie sa rozne, ale niestety caly czas obracaja sie wylacznie wokol sprzetu. Nie ma tu typowych sygnatur dotyczacych bledow - sterownikow/OS/ram-u/obliczen procesora. (jak powinno byc). Dlatego dochodzi drugi podejrzany - HDD. Zapisy swiadczace o tym tez znajduja sie w minidumpach. Nie chce krakac, ale na wlasnej skorze przerobilem uszkodzony ram i HDD jednoczesnie. Objawy podobne, dlatego (i znowu - nie wiem co to za dysk) trzeba zrobic skan. Jako, ze nie jestem jasnowidzem to proponuje MHDD :
    Do pobrania wersja CD lub Floppy i opis.
    http://hddguru.com/content/en/software/2005.10.02-MHDD/
    Alternatywny opis - dochodzisz do pkt 1. Potem mozesz przepisac wyniki, jak je interpretowac - znajdziesz na stronie.
    http://nirvanowiec.republika.pl/MHDD.html
    No i zostaje trzecia mozliwosc, niestety uszkodzenie plyty. Problemy z pamiecia, problemy z kontrolerem dysku, itd. to wszystko jak najbardziej do tego pasuje, a takie m.in informacje znajdziesz w debugach. Dlatego eliminacja - ram>>dysk>>plyta.

  5. #15
    Obserwator
    Dołączył
    June 08
    Postów
    12
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ramy testowałem przez 2 godziny i żadnego błędu.jak włączam grę to wyskakuje mi takie coś :






    zaraz dostarczę info o moim sprzęcie

  6. #16
    Obserwator
    Dołączył
    June 08
    Postów
    12
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    1 dysk : ST3160815A 40 GB
    2 dysk : WDC WD400JB-00JJC0 160 GB podzielony na 2 partycje

  7. #17
    Obserwator
    Dołączył
    January 08
    Postów
    355
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Posluchaj, albo robisz co pisze albo radz sobie sam. Po co mi jakies bzdurne i do tego gigantyczne fotki. Wszystko to, a nawet wiecej jest w minidumpach. Test mial trwac kilka godzin (prawidlowo to 12 godzin, na ale kit) w dodatku zrob go na ustawieniu BIOS All zamiast BIOS standard. Nie bedzie bledow - pisalem test Orthos`em, potem cala reszta.W dodatku jaja sobie robisz:
    1 dysk : ST3160815A 40 GB
    2 dysk : WDC WD400JB-00JJC0 160 GB podzielony na 2 partycje
    To jest Twoj zestaw? Fajny........Naprawde nie zamierzam sie co chwile o cos pytac..........

  8. #18
    Obserwator
    Dołączył
    June 08
    Postów
    12
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    dobra dzięki za pomoc już doszedłem co było przyczyna tego wszystkiego.Masz u mnie duże piwo.Przyczyna był 2 dysk.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. laptop lenovo 3000 n100 Windows Vista na Windows xp
    By radosliv in forum Systemy Operacyjne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 27-12-07, 13:41
  2. błąd MICROSOFT WINDOWS
    By mozdzierz in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 27-12-06, 19:30
  3. Zakupy w Microsoft
    By Kundelek in forum PIENIĄDZE, POLITYKA, WŁADZA
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 16-09-06, 09:24
  4. Windows XP. Neostrada dla różnych kont w Windows.
    By tomasz rakoczy in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 06-05-06, 16:43
  5. Reklama Microsoft w polskiej TV
    By konkordpl in forum INNE TEMATY
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 01-11-04, 10:22

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer