Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    July 08
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    blue connect wolno działa (zbyt wolno)

    Witam!!

    Sprawiłem sobie nie dawno "blue connect" i pare dni temu dostałem wiadomość, że Era ogranicza mi transfer danych bo przekroczyłem limit. Ok. Wszystko sie zgadza, tylko po tym ich ograniczeniu wysył jak i odbiór nie przekracza mi 16 kbps, a z tego co wiem, GPRS w praktyce te 30 kbps wyciągnie. Zasięg w domu mam EDGE 4/5 kresek. Kiedy w tym "niebieskim programie" blue connecta Wybór trybu pracy ustawie na "EDGE/GPRS tylko", a Wybór zakresu na "GSM1900" (chce w ten sposób wymusić zasięg samego GPRSa bez EDGE), nie znajduje mi żadnej sieci, poza chwilą zaraz po przełączeniu, pokazuje jedną kreske GPRSu. Czyli moge przyjąć, że nie ma u mnie zasięgu GPRS, jest tylko EDGE, i dlatego mam ograniczenie do tych 16 kbps, ale to raczej mało prawdopodobne, bo komórka z Ery cały czas pokazuje mi zasięg GPRS. Może też być taka sytuacja, że BTS z którego korzystam nie obsługuje większych prędkości. Ale są to tylko moje domysły. Proszę mnie poprawić jeśli jestem w błędzie.

    Modem jakiego używam to HUAWEI E220.

    Czy ktoś miał już podobny problem?? Proszę o pomoc.

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    July 08
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No cóż. Widze że wszystkim śmiga, tylko mi muli. A może tylko ja mam blue connect

    W każdym bądź razie mój kumpel, który też niedawno zaopatrzył się w blue connecta ma identycznie jak ja. Próbowałem już wszystkiego, żeby to jakoś przyspieszyć, no ale bezskutecznie niestety. Wszystko wychodzi na to, że tak ma być. Chyba że ktoś z Was ma inaczej i troche szybciej mu to śmiga. Jeśli tak to niech się podzieli tym z innymi A jak to wygląda w innych sieciach (iplus, orange)?? Też jest tak samo wolno?? Czekam na odpowiedzi

  3. #3
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Proponuje lekturę umowy którą podpisałeś, tam powinno być wyraźnie napisane, że po przekroczeniu pewnego limitu(chyba 5 Gb) transfer(szybkość) zostaje ci ograniczona.

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    July 08
    Postów
    41
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał marky85 Zobacz post
    pare dni temu dostaem wiadomo, e Era ogranicza mi transfer danych bo przekroczyem limit.
    Wszystko w temacie. Sam sobie odpowiedziae. W umowie bdziesz mia pewnie napisane jak maksymaln prdko uzyskasz z naoonym ograniczeniem. W Orange'u s to mieszne wartoci rzdu kilkunastu kbps - gorzej ni modem analogowy. Wtpi aby u konkurencji byy znaczce rnice.

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    March 09
    Postów
    6
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Prędkość

    Prędkość łącza po ograniczeniu to właśnie maksymalnie 16kbps. Tak więc działa wszystko jak należy.:demon09:

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    April 09
    Postów
    10
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jak Era ogranicza transfer, to chyba nie można przyśpieszać.

  7. #7
    Początkujący
    Dołączył
    May 09
    Mieszka w
    Polska
    Postów
    20
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Spróbuj w tym niebieskim programie ustawić ,,tylko UMTS HSDPA ,, i będzie wszystko ok. Ja mam blueconnecta i własnie takie ustawienie działa bez zarzutu.

    Pozdrawiam
    MASKOTKA

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    May 09
    Postów
    2
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Mi Blueconnect przestal dzialać po roku!

    Cytat Napisał marky85 Zobacz post
    Witam!!

    Sprawiłem sobie nie dawno "blue connect" i pare dni temu dostałem wiadomość, że Era ogranicza mi transfer danych bo przekroczyłem limit. Ok. Wszystko sie zgadza, tylko po tym ich ograniczeniu wysył jak i odbiór nie przekracza mi 16 kbps, a z tego co wiem, GPRS w praktyce te 30 kbps wyciągnie. Zasięg w domu mam EDGE 4/5 kresek. Kiedy w tym "niebieskim programie" blue connecta Wybór trybu pracy ustawie na "EDGE/GPRS tylko", a Wybór zakresu na "GSM1900" (chce w ten sposób wymusić zasięg samego GPRSa bez EDGE), nie znajduje mi żadnej sieci, poza chwilą zaraz po przełączeniu, pokazuje jedną kreske GPRSu. Czyli moge przyjąć, że nie ma u mnie zasięgu GPRS, jest tylko EDGE, i dlatego mam ograniczenie do tych 16 kbps, ale to raczej mało prawdopodobne, bo komórka z Ery cały czas pokazuje mi zasięg GPRS. Może też być taka sytuacja, że BTS z którego korzystam nie obsługuje większych prędkości. Ale są to tylko moje domysły. Proszę mnie poprawić jeśli jestem w błędzie.

    Modem jakiego używam to HUAWEI E220.

    Czy ktoś miał już podobny problem?? Proszę o pomoc.
    Wciskają ludziom jakieś bajki a tak naprawdę mnóstwo ludzi ma z tym problemy.
    Ja Podpisałam umowę o korzystanie z bezprzewodowego Internetu ery dwa lata temu. Na infolinii powiedziano mi, że skoro mieszkam w Warszawie to nie będzie problemu z odbiorem. Po podpisaniu umowy okazało się że Internet działa tylko w centrum warszawy w UMTS ( zresztą strony nie otwierały się jakoś szybko), w domu natomiast (Gocław) wyświetlał się zasięg GPRS a sygnał był tak słaby że nie otwierał nawet strony wp.pl . Ponieważ ja często pracuję w domu każde uruchomienie modemu było dla mnie jakąś udręką. Pół godziny na linii z biurem obsługi klienta, nerwy i stres. I tak co tydzień. Katorga!!!
    Reklamowałam usługę natomiast umowa ery skonstruowana jest tek aby nabić klienta w butelkę. Era nie bierze odpowiedzialności za nic! Tylko podpisują umowę i musisz płacić! Oto co mi m.in. odpisali: na połączenie „...Nie bez znaczenia są również: panujące warunki atmosferyczne, obciążenie nadajników, ukształtowanie terenu, gęstość zalesienia, odległość od anteny nadającej sygnał, przemieszczanie się w trakcie połączenia z siecią itp.”
    GENERALNIE MAJĄ WSZYSTKO GDZIEŚ !!!!
    W końcu założyłam sobie Internet przez sieć kablową. Tyle że mam dwa rachunki do opłaty w tym jeden, 122 pln miesięcznie za to że NIE MAM Internetu!


    a i jeszcze jedno na forach siedzą osoby które na zlecenie firm wstawiają pozytywne posty. wiadomo o co kaman :sz_usmiech::sz_usmiech:

  9. #9
    Obserwator
    Dołączył
    August 07
    Postów
    1
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    moim zdniem po wykorzystaniu limitu zawolno otwieraja sie strony ,a zdaza sie ze wcale a abonamet trzeba oplacic
    w inych siciach niema tego problemu,ale jak juz ktos sie zdecydowal trza chyba sie z tym pogodzic ,choc nieraz jest to denerwujace.

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    July 09
    Mieszka w
    Kozienice
    Postów
    4
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    re

    Gdy chciałem się skusić na internet od Ery, idąc do salonu Pani od razu poinformowała mnie, że net będzie mi bardzo słabo chodził, ponieważ nie ma zasięgu dla niego. Zdziwiłem się bardzo, ale uwierzyłem jej, po kilku miesiącach sąsiad wrócił z trasy, on ma w laptopie właśnie blueconnect i faktycznie że baaardzo wolno chodził ale chodził. Więc to mogą być przyczyny tego. Polecam net w Plusie lub Play.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. iplus i blue connect /
    By kinnusia in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09-06-09, 15:43
  2. Problemy z blue connect
    By aemilia in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 27-06-08, 02:24
  3. blue connect
    By marcin001 in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 30-09-07, 13:40
  4. wolno nagrywa płyty
    By Kuba18251 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09-06-07, 22:51
  5. Nie wolno premierowi robić zdjęcia z profilu?
    By Krzysiek in forum PIENIĄDZE, POLITYKA, WŁADZA
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 04-11-06, 16:04

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer