Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
Temat: adobe ilustrator
-
17-08-08, 16:05 #1
- Siła Reputacji
- 0
adobe ilustrator
Prosze pomozcie to pilne.. jak przerobic w ilustratorze cos takiego jak ten malutki obrazeczek jpg na taki wyrazny i wiekszy.. nawet nie wiem jak w google tego szukac.. chociaz jakis link co mnie naprowadzi na rozwiazanie mojego problemu.
http://img515.imageshack.us/my.php?i...oznica1uh8.jpg
-
17-08-08, 23:31 #2
- Siła Reputacji
- 0
A czemu akurat w Ilustratorze? Do czego ma to być zastosowane? Illustrator to chyba program wektorowy, rezultat ma być plikiem wektorowym, czy wystarczy rastrowy?
- Jeśli wystarczy rastrowy, to poguglaj za programem ReShade. Nie jest darmowy, ale podobno ma wersję online.
- Jeśli wynik ma być w wektorach… W pakiecie Corela widziałem program do wektoryzacji, może Ilustrator też ma, poszukaj.
Przed robieniem czegokolwiek pierwszy obrazek trzeba oczyścić, np, poprzez redukcję kolorów, albo filtrem typu "edge preserving smooth", czyli rozmycie z pominięciem krawędzi.
-
18-08-08, 15:50 #3
- Siła Reputacji
- 0
Napewno to ma być w wektorach później to będzie grawerowane laserowo także to musi być bardzo dokładnie tylko no nie wiem jak zacząć nigdy wcześniej tego nie robiłam mógłbyś chociaż napisać mniej więcej o co chodzi lub napisać pod jakim halsem mogę to znaleźć w Google;/ no nie mam pojęcia jak tego szukać chciałabym to jakoś tak mniej więcej żeby było wytłumaczone sama bym doszła no ale nie wiem jak szukać
-
18-08-08, 20:27 #4
- Siła Reputacji
- 0
Nie czytasz uważnie.
Poszukaj nie w guglach, tylko na własnym dysku, w pakiecie Illustratora, programu do konwersji na krzywe. Ja go w życiu na oczy nie widziałem i skąd mogę wiedzieć, czy jest i jak się nazywa? Skoro to ty masz Illustratora, to czemu nie ja ciebie pytam, co w nim jest, ę? Ale wyguglałem, że program do wektoryzacji z pakietu Illustratora nazywa się Live Trace.
Poza tym wystarczy zajrzeć choćby na DobreProgramy.pl do działu z programami wektorowymi i przejrzeć. Na przykład darmowy Inkscape potrafi wektoryzować.
-
19-08-08, 11:28 #5
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)