Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    August 08
    Postów
    6
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Restary + Zawiasy

    Mam problem z systemem. Najpierw przed instalacj komputer si wycza bez reguy czy po 10 min. czy po 3 godz. Po zainstalowaniu nowej kopii WinXp Home Edition SP2 (podczas samej instalacji te si wycza ale udao si zainstalowa po dokadnym przeczyszczeniu wszystkich komponentw na pycie gwnej samym powietrzem. Teraz po ok. 2-3 tygodniach znowu zdarzya si sytuacja i komp dzisiaj najpierw zrestartowa si a po 2 godz. przeszed jakby w stan oczekiwania bez adnej reakcji na nic (ciemny ekran monitora).


    Hijack:

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 19:16:57, on 08-08-25
    Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\Avast4\aswUpdSv.exe
    C:\Program Files\Avast4\ashServ.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\Belgacom\bin\sprtsvc.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\Program Files\Avast4\ashMaiSv.exe
    C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
    C:\Program Files\Avast4\ashWebSv.exe
    C:\Program Files\Belgacom\bin\sprtcmd.exe
    C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe
    C:\Program Files\Logitech\Video\LogiTray.exe
    C:\WINDOWS\system32\NotifyPhoneBook.exe
    C:\Program Files\VIAudioi\SBADeck\ADeck.exe
    C:\PROGRA~1\Avast4\ashDisp.exe
    C:\WINDOWS\system32\LVComS.exe
    C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
    C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
    C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\WINDOWS\system32\NOTEPAD.EXE
    D:\z_Micha_z\Programy\HijackThis.exe

    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.skynet.be/search
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl/
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = cza
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [IMJPMIG8.1] "C:\WINDOWS\IME\imjp8_1\IMJPMIG.EXE" /Spoil /RemAdvDef /Migration32
    O4 - HKLM\..\Run: [PHIME2002ASync] C:\WINDOWS\system32\IME\TINTLGNT\TINTSETP.EXE /SYNC
    O4 - HKLM\..\Run: [PHIME2002A] C:\WINDOWS\system32\IME\TINTLGNT\TINTSETP.EXE /IMEName
    O4 - HKLM\..\Run: [AME_CSA] rundll32 csa.cpl,RUN_DLL
    O4 - HKLM\..\Run: [Belgacom] "C:\Program Files\Belgacom\bin\sprtcmd.exe" /P Belgacom
    O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jusched.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [LogitechVideoRepair] C:\Program Files\Logitech\Video\ISStart.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [LogitechVideoTray] C:\Program Files\Logitech\Video\LogiTray.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [AudioDeck] C:\Program Files\VIAudioi\SBADeck\ADeck.exe 1
    O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\Avast4\ashDisp.exe
    O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\ssv.dll
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{DA766631-9AC6-4097-BA3A-0E50E383BC05}: NameServer = 195.238.2.21 195.238.2.22
    O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
    O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Avast4\aswUpdSv.exe
    O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Avast4\ashServ.exe
    O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
    O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
    O23 - Service: SupportSoft Sprocket Service (belgacom) (sprtsvc_belgacom) - SupportSoft, Inc. - C:\Program Files\Belgacom\bin\sprtsvc.exe
    O23 - Service: SupportSoft RemoteAssist - SupportSoft, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Supportsoft\bin\ssrc.exe

    Thx!

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    July 08
    Postów
    49
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Możesz powiedzieć jaki masz sprzęt?

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    December 06
    Postów
    15
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    W zasadzie mogą być trzy przyczyny ,wysoka temperatura jakiegoś podzespołu,zasilacz i syf co odpada bo logi czyste.

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    August 08
    Postów
    6
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Mj sprzt :

    Pyta gwna:
    Typ procesora Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)
    Nazwa pyty gwnej Soltek SL-PT880E-RL / PT880E2-RL (5PCI, 1AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
    Mikroukad pyty gwnej VIA Apollo PT880
    Pami fizyczna 256 MB

    Karta video: GeForce4 MX 4000 (64 MB)

    Karta muz.: VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

    Waciwoci BIOSu:
    Sprzedawca - Phoenix Technologies, LTD
    Wersja - 6.00 PG
    Data wydania - 10/04/2004
    Rozmiar - 256 KB
    Urzdzenia startowe - Floppy Disk, Hard Disk, CD-ROM, ATAPI ZIP, LS-120
    Moliwoci - Flash BIOS, Shadow BIOS, Selectable Boot, EDD
    Obsugiwane standardy - DMI, APM, ACPI, ESCD, PnP
    Moliwoci rozbudowy - ISA, PCI, AGP, USB

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Skoro po przedmuchaniu problem ustal na dluzsza chwile, to stawialbym wlasnie na to - wyczysc wiatraki i przesmaruj. Przydaloby sie rowniez wymienic paste na procesorze, bo pewnie jest tam zwykly silikon, ktory z czasem traci swoje wlasciwosci przewodnie. Mozesz tez wyczyscic sam zasilacz.

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    August 08
    Postów
    6
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    ok. dzieki. na razie wszystko gra

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer