Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    September 08
    Postów
    1
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Mam sygnał na 5 kresek, czyli max, ale nie moge sie połączyc...

    Witam wszystkich.

    1.włączam laptopa z wbudowana karta sieciowa, znajduje kilka sieci, do jednej z nich znam haslo wiec klikam połącz, wpisuje hasło o które pyta i próbuje sie połączyc i.... mam wrazenie ze bedzie tak probowal w nieskonczonosc....

    2. włączam innego laptopa z wbudowana karta, pokazuje sie znajoma siec, klikam polacz, pyta o hasło, wpisuje je, nastepnie pobiera adres i mimo iz widac ledwo 2 kreski, łączy sie i smigam po necie....

    3. dopoki nie zalatwilem sobie PC-eta, myslalem ze to kwestia sygnału i anteny itp., jednak zainstalowałem do PC zewnetrzna antene (rura), łapie ok 8-10 sieci dla kazdej siła sygnału to 4-5 kresek... wskazuje znajomą siec (5 kresek), klikam połącz wpisuje hasło i ..nic.., po jakims czasie proby połączenia zaczyna o poczatku wyszukiwac dostepne sieci internetowe....

    nie jestem informatykiem, nie wiem gdzie tkwi problem..., prosze o podpowiedz, albo wskazanie miejsca gdzie moge znalezc info jak sobie z tym poradzic.
    z gory dziekuje i pozdrawiam
    jarek

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Skontaktować się z administratorem sieci, i spytać ile kosztuje dopisanie odpowiednich adresów mac w jego sprzęcie?

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    January 09
    Postów
    10
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał macol Zobacz post
    Skontaktować się z administratorem sieci, i spytać ile kosztuje dopisanie odpowiednich adresów mac w jego sprzęcie?
    Gdzie widzisz szyfrowanie po MACu, skoro na drugim sprzęcie działa?
    Zresztą nawet z szyfrowaniem po MACu łączyłby się z siecią, a tu się nie chce połączyć.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. nie moge wlaczyc wi-fi
    By majoko in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 21-10-14, 09:51
  2. wzmocnienie sygnału WI-FI
    By SHINGO1972 in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 02-07-08, 02:22
  3. Czy moge mieć router i o tym nie wiedzieć?
    By K-PAX in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-01-08, 00:50
  4. Brak sygnału na TV - Radeon 1300
    By FreezerXX in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 23-06-07, 01:11
  5. jak podłączyc 2 dyski samsung80GB i ibm 40GB
    By turbo88 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 28-03-07, 14:26

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer