Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    September 08
    Postów
    2
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Dziwny problem

    Problem wyglada nastepujaco: mam w domu router TPlink WR542G - ktory dzieli sygnal na tryz komputery (stacjonarny po kablu, f\s la1703 i dell vostro 1510). Wszystko byloby ok, gdyby nie fakt ze przy uzywaniu skype'a na f/s po minucie - gora dwoch, rozlacza z niego internet i trzeba wlaczyc->wylaczyc wifi albo najlepiej zresetowac komputer. Poza tym nie spotkalem sie z zadnym innym problemem. Myslalem ze to wina wlan'a z f/s - bo przy vostro takie rzeczy sie nie zdarzaja, wszystko dziala bez zarzutu. Jednak kilka razy bez jakichkolwiek problemow udalo sie przeprowadzic dlugie rozmowy na skypie - moze wiec ktos ma pomysl w czym moze tkwic problem? Konfiguracja komputera? Routera? Moze to faktycznie wina wbudowanej karty wlan?

    Tutaj dla scislosci specyfikacje obu komputerow:
    http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4444
    http://www.allegro.pl/item441259098_...b_xp_fvat.html

    Bede niezwykle wdzieczny za jakakolwiek pomoc - skype bowiem jest elementem mojej pracy bez ktorego nie moge sie obejsc. A ciagnac kabel przez cale domostwo kiedy wifi dziala to lekka desperacja....

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Sprobuj poszukac nowszych driverow do sieciowki wifi w FS'ie, a najlepiej rowniez do chipsetu i reszty sprzetu.
    Moze to problem z jakoscia polaczenia (choc zasieg moze wydawac sie ok). Sprobuj zastosowac inny tryb szyfrowania polaczenia wifi w routerze.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    September 08
    Postów
    2
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nie mam zadnego szyfrowania - czy to moze tez okazac sie problemem?

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Raczej na odwrot, ale potestuj mimo to.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dziwny Problem z myszką;/
    By RóZiU in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 03-03-08, 09:58
  2. Dziwny problem z netem
    By Peterka_P in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 10-12-07, 17:56
  3. Dziwny problem w Pascalu
    By kyle_xy in forum Programowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-08-07, 13:38
  4. Dziwny problem z klawiatura w PC
    By elliotek in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 23-07-07, 11:19
  5. dziwny problem ze sprzętem
    By gorniksg in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 19
    Ostatni post / autor: 31-08-05, 11:48

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer