Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    November 08
    Postów
    1
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Haslo na laptopie pomocy...

    hej.. wiec tak.. wczoraj zmienilem sobie haslo na moim laptopie ...

    no i dzisija wlaczam lapka i przy ekranie logowania wpisuje haslo na ktore wczoraj zmienilem i mi wyskakuje ze haslo nieprawidlowe...

    musialem zle cos wpisac przy zmianie hasla...

    wiec.. czy jest jakas mozliwosc zebym to haslo mogl jakos odczytac?

    Pozdrowienia.

  2. #2
    Uczestnik Forum moderator Avatar Rybzor
    Dołączył
    November 08
    Postów
    78
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Są programy które umożliwiają wyciąganie hasła bez konieczności logowania się do systemu. Poszukaj pod hasłem "opcrack"

  3. #3
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    na co to hasło założyłeś?
    na system? na BIOS?
    do konkretnych porad należy zadać konkretne pytanie!

  4. #4
    Uczestnik Forum moderator Avatar Rybzor
    Dołączył
    November 08
    Postów
    78
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Siriah Zobacz post
    na co to hasło założyłeś?
    na system? na BIOS?
    do konkretnych porad należy zadać konkretne pytanie!
    no i dzisija wlaczam lapka i przy ekranie logowania wpisuje haslo na ktore wczoraj zmienilem i mi wyskakuje ze haslo nieprawidlowe...
    Takie teksty wskazują niemal jednoznacznie, że na system. W biosie nie ma "ekranu logowania", a przynajmniej tak on się nie nazywa.

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    o lol... a jak nazwiesz ekran, na którym jest wyświetlane okienko do podania hasła?
    Nie ekranem logowania przypadkiem?
    Taki właśnie ekran pokazuje się np. przy haśle założonym w BIOS'ie na uruchomienie laptopa.
    Chłopie! To, że Ty ekran logowania nazywasz np "oknem hasłowym" nie znaczy, że masz rację. Każde miejsce gdzie musisz podać hasło, by kontynuować czynności nosi nazwę ekranu logowania.

    Poza tym. Jednoznacznie 2012pl niczego nie opisał poza tym, że gdzieś założył hasło. Ty za to, jak zauważyłem zresztą zawsze, wyciągasz jedynie słuszne, jednoznaczne wnioski. Skąd? Bo nie z opisu problemu.

  6. #6
    Uczestnik Forum moderator Avatar Rybzor
    Dołączył
    November 08
    Postów
    78
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Siriah Zobacz post
    o lol... a jak nazwiesz ekran, na którym jest wyświetlane okienko do podania hasła?
    Nie ekranem logowania przypadkiem?
    Być może, jednak bios go tak nie definiuje. System Windows natomiast tak to właśnie nazywa, jako ekran logowania

    Ty za to, jak zauważyłem zresztą zawsze, wyciągasz jedynie słuszne, jednoznaczne wnioski. Skąd? Bo nie z opisu problemu.
    Nie zupełnie. Może po prostu potrafię się domyślić o co chodzi autorowi z kontekstu wypowiedzi. Powiedz mi, że mu chodziło o BIOSa, o którego się wykłócasz, to zwrócę honor.

  7. #7
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Na 99,9% autorowi chodzilo o ekran logowania Windows.
    Niektorzy potrafia sie domyslec i dac rozwiazanie w jednym zdaniu, a inni pisza pol ksiazki i to nie na temat...

    Rybzor, masz tylko mala literowke - ten program to ophcrack.
    Obraz plytki LiveCD jest dostepny do pobrania na stronie projektu http://ophcrack.sourceforge.net

  8. #8
    Uczestnik Forum moderator Avatar Rybzor
    Dołączył
    November 08
    Postów
    78
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Marshall Zobacz post
    Rybzor, masz tylko mala literowke - ten program to ophcrack.
    Obraz plytki LiveCD jest dostepny do pobrania na stronie projektu http://ophcrack.sourceforge.net
    No tak, nigdy z niego nie korzystałem ani go nie szukałem, a nazwę skojarzyłem z tego co usłyszałem na zajęciach, a przecież "H" się raczej nie wymawia, stąd ta pomyłka : P. Anyway, autorowi tematu powinno pomóc.

  9. #9
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 04
    Postów
    1,222
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Niewydaje mi się, żeby istniała jakakolwiek inna nazwa na ekran, którego celem jest zalogowanie użytkownika. I kompletnie nie jest ważne jak to ktokolwiek/cokolwiek definiuje. Ekran logowania to ekran logowania.

    @Marshall: Ależ skąd tyle złośliwości - że pozwolę sobie cytatem rzucić.
    Cytat Napisał Marshall
    inni pisza pol ksiazki i to nie na temat...
    Nie moja wina, że userzy piszą bzdury lub skrajnie niekompletne opisy problemu.
    Jeżeli opis problemu jest konkretny i znam rozwiązanie - daję odpowiedź. Jeżeli jakiś znachor stawia diagnozę po pierwszym pierdnięciu - śmieję się z niego. Bo po takich objawach może co najwyżej stwierdzić, że pacjent jadł strączkowce.

  10. #10
    Obserwator
    Dołączył
    October 07
    Postów
    66
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Siriah, świata nie zbawisz prosząc każdego newbie o miliard szczegółów.. 99,9% że to windows.. Skoro nie poszukał na google, tylko od razu ładuje na forum, to wątpię, żeby się w BIOSy bawił..
    Równie dobrze moze miec Linuksa..

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jak odzyskac haslo do wifi z routera?
    By bloniak in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 24-03-15, 14:28
  2. Jak założyć haslo na sieć bezprzewodową???
    By bobo_sgsp in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 28-01-08, 10:53
  3. linksys wag200g haslo
    By eloszki in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-11-07, 18:04
  4. USB w laptopie
    By bulcha in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-08-07, 13:40
  5. jak odzyskac haslo
    By Anonymous in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 07-09-05, 18:09

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer