Zobacz najwyżej oceniony post w tym temacie. Kliknij tutaj
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24
Temat: Co to za plik?Thumbs.db
-
15-11-10, 13:19 #21
- Siła Reputacji
- 0
Podpinasz się pod wątek którego nawet nie raczyłeś przeczytać. Gdybyś przeczytał wiedziałbyś, że ta wasza nokia nie zapisuje nic w pliku thumbs.db, który jest tworem Windowsa. Wasze filmiki będą zapewne zapisane w pliku 3gp. A odtwarzaczy do plików 3gp, już jest co nieco, chociażby VLC.
-
20-11-10, 09:42 #22
- Siła Reputacji
- 0
Owszem wątek czytałem, dotyczył kłopotu z otwieraniem plików Thumbs.db , zresztą tak mnie skierowała przeglądarka.
Wracając do Thumbs.db w Linux-ie dają się one otwierać po wpisaniu polecenia do terminala i po ich otwarciu widoczne są miniatury fotek.
Kolega robił tą Nokią filmiki które mu po przegraniu na kompa "ginęły" a pokazywały się pliki Tumbs.db.
Sądził więc że to jakaś forma zapisu tych kręconych komórką filmów.
Wychodziłem z założenia że sprawdził w innych katalogach i że być może winda sama konwertowała te filmiki do tego formatu.
Wygląda na o że najlepszym rozwiązaniem dla niego będzie wyłączenie możliwości tworzenia plików Thumbs.db. Wtedy nie będzie szukał filmików tam gdzie ich nie ma i nie będzie przez to wprowadzany w błąd a sprawdzi w innych katalogach choćby używając do tego TC.
A te pliki są w zasadzie zbędne a zabierają na dysku miejsce.
Jeśli się mylę sprostuj moje wnioski.:hmmm:
Pozdrawiam
-
21-11-10, 13:13 #23
- Siła Reputacji
- 0
Wtedy nie będzie szukał filmików tam gdzie ich nie ma i nie będzie przez to wprowadzany w błąd a sprawdzi w innych katalogach choćby używając do tego TC.
Czy jest zbędny? Jeśli kolega korzysta z windowsa i chce w nim widzieć miniaturki plików, to lepiej nie wyłączać generowania tych plików.
-
13-07-11, 13:51 #24
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki