Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    January 09
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    problem z NEOSHITEM :))

    witam. mam dosc glupi problem.

    Otoz:

    Mam router cerberus p6331-42 i mialem umowe 512 kb/s.

    Dwa dni temu zmienili mi na 1mb/s od tych dwoch dni nie mam internet (zbieg okolicznosci)?

    Na routerze miga na 30 skeund kontrolka PPP i ADSL pozniej obydwie sie resetuja i od nowa kabelek sieciowy tez chyba sie nie zachowuje jak trzeba na dole w kompie raz jest zielony raz zolty jak by mi kompa nie czytalo ;//

    prosze pomozcie ktos, bo nie wiem co jest grane z tym neoshitem jakies stery mam pobrac czy moze p otej nowej umowie mi sie zresetowaly ustawienia routera? nic nie qumam ;/

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Przede wszystkim zajrzyj w log routera.
    Sprawdz tez ten kabel.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    January 09
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    mowcie po polsku co to log routera

    jestem totalnie zielony

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    January 09
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Marshall Zobacz post
    Przede wszystkim zajrzyj w log routera.
    Sprawdz tez ten kabel.

    1/15/2009 16:25:14> ppp_ready: ch:804c9904, iface:80447a74
    1/15/2009 16:25:14> SNMP TRAP 3: link up
    1/15/2009 16:25:14> Accept() fail
    1/15/2009 16:25:14> Accept() fail
    1/15/2009 16:25:48> MPOA Link Down
    1/15/2009 16:25:48> SNMP TRAP 2: link down
    1/15/2009 16:25:48> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:26:5> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:26:8> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:26:20> MPOA Link Up
    1/15/2009 16:26:52> ppp_ready: ch:804c9904, iface:80447a74
    1/15/2009 16:26:52> SNMP TRAP 3: link up
    1/15/2009 16:26:52> Accept() fail
    1/15/2009 16:26:52> Accept() fail
    1/15/2009 16:27:21> MPOA Link Down
    1/15/2009 16:27:21> SNMP TRAP 2: link down
    1/15/2009 16:27:22> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:27:49> Last errorlog repeat 27 Times
    1/15/2009 16:27:49> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:27:49> Last errorlog repeat 1 Times
    1/15/2009 16:27:51> MPOA Link Up
    1/15/2009 16:28:15> ppp_ready: ch:804c9904, iface:80447a74
    1/15/2009 16:28:15> SNMP TRAP 3: link up
    1/15/2009 16:28:15> Accept() fail
    1/15/2009 16:28:15> Accept() fail
    1/15/2009 16:28:53> MPOA Link Down
    1/15/2009 16:28:53> SNMP TRAP 2: link down
    1/15/2009 16:28:54> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:29:22> Last errorlog repeat 9 Times
    1/15/2009 16:29:22> MPOA Link Up
    1/15/2009 16:29:53> ppp_ready: ch:804c9904, iface:80447a74
    1/15/2009 16:29:53> SNMP TRAP 3: link up
    1/15/2009 16:29:53> Accept() fail
    1/15/2009 16:29:53> Accept() fail
    1/15/2009 16:30:23> MPOA Link Down
    1/15/2009 16:30:23> SNMP TRAP 2: link down
    1/15/2009 16:30:23> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804b42d0
    1/15/2009 16:30:53> Last errorlog repeat 23 Times
    1/15/2009 16:30:53> MPOA Link Up



    to jest moj caly system log

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Na bank masz cos namieszane.
    Z tylu routera masz przycisk reset - skorzystaj z niego.
    Nastepnie ustaw tylko najpotrzebniejsze parametry lacza - login, haslo itp.

    W razie gdyby nie pomoglo skorzystaj z tego, za co zaplaciles kupujac router, czyli darmowej pomocy Pentagrama:
    Dział pomocy technicznej
    Infolinia - 0 801 080 221
    tel. 022 338 90 30, faks 022 338 90 19,
    pomoc@mmv.pl

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    January 09
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    niep omoglo

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    January 09
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    podlaczylem modem, modem smiga czyli router jest za slaby co ?

  8. #8
    Obserwator
    Dołączył
    December 08
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Moje ustawienia :

    http://img90.imageshack.us/my.php?im...ettingsfn5.png

    neo 1024Kb działa bez problemu.. wczoraj były tylko problemy bo wydaje mi się że coś robią w TP z neostradą.. Pytałem wielu osób i też mieli problemy..

    powodzenia.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer