Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Temat: umowa tp , co mogę zrobić???
-
07-02-09, 12:22 #1
- Siła Reputacji
- 0
umowa tp , co mogę zrobić???
Mieszkam na zadu....... gdzie nie ma pociągniętej linii tp, zależy mi na neostradzie, Napisałem więc pismo do tp żeby postawili słup, pismo poszło, oni się zdeklarowali że do padździernika 2008 roku to zrobią ......nie zrobili , otrzymałem pismo że koszt pociągnięcia tej lini to 20 tysicy , i będą mi płacić "odsetki" z zwłokę. Jest styczeń i dalej cisza , odsetek też nie ma, co mogę zrobić ????
-
07-02-09, 16:03 #2
-
09-02-09, 09:44 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
11-04-09, 10:40 #4
- Siła Reputacji
- 0
niestety
Zacznijmy od tego, że nie chodzi o neta, ale o telefon. Telekomunikacja Polska jako operator wiodący jest podmiotem wyznaczonym do świadczenia usługi powszechnej, która ma być w każdym domu w Polsce. Usługą powszechną jest telefon stacjonarny (który na przykład ratuje życie). Internet NIE jest usługa powszechną !!, czyli TP nie ma obowiązku go świadczyć wszędzie. Do czego zmierzam, mogłeś zobligować TP aby podłączyła Ci linie telefoniczną, ale nie internet!! i jeśli się nie wywiązała z podłączenia samego fona możesz wystąpić o odszkodowanie. Jakby doszło do podłączenia linii a internetu byś nie mógł mieć to byłoby to zgodne z prawem telekomunikacyjnym i musiałbyś z tej usługi skorzystać (telefon stacjonarny) jako że obowiązuje względem Ciebie i TP umowa - oni że Ci podłączą a Ty że skorzystasz przynajmniej przez rok z telefonu. Moja sugestia skorzystaj z mobilnego internetu, jesli nie ma nic innego u Ciebie. jeśli nie działa u Ciebie GPRS albo UTMS to możesz zapytać o CDMA w Orange podobno bardzo duży obszar Polski pokryli a do końca 2009 ma byc objęta tym cała Polska.
Pozdrawiam
-
12-04-09, 20:27 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
13-04-09, 09:23 #6
- Siła Reputacji
- 0
nie ma takiej potrzeby
Szkoda czasu na szukanie zapisów i innych pierdół. Należy Ci się odszkodowanie jeśli podpisałeś z TP umowę 10-cio miesięczną w której to TP zobligowała się, że Ci podłączy TELEFON. TP ma obowiązek podpisywać taką umowę i nie może być inaczej pytanie czy Ty się na to zgodziłeś. Jeśli tak to wystąp do TP o odszkodowanie, ale uwaga jeśli będą Ci je wypłacać a będzie w końcu możliwość podłączenia telefonu ( samego telefonu - niekoniecznie z możliwością NETa) musisz z tego skorzystać bo Ciebie też obowiązuje umowa.
Pozdrawiam
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)