Zobacz najwyżej oceniony post w tym temacie. Kliknij tutaj
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
Temat: Polska sztuka do cenzury?
-
16-03-05, 19:32 #1
- Siła Reputacji
- 0
Polska sztuka do cenzury?
Uwaga! Post nie jest przeznaczony dla członków i sympatyków Ligii Polskich Rodzin, Młodzieży Wszechpolskiej, Radia Maryja, Organizacji Zielonych oraz Samoobrony!
Znowu krzyki, że Nieznalska zrobiła źle, bo wsadziła w krzyż męskie genitalia. Krzyż był rownoramienny, a krzyż z Jezusem - ma jedno ramie znacznie dluzsze. Niedlugo i mnie zapewne dopadnie LPR, MW albo inne RM za moje antyklerykarne poglady, bo przeca jedyna sluszna teorie (spiskowa), o przepraszam - prawde glosi kosciol.
Dobrze, ze nam jeszcze forum nie ocenzurowali.
-
16-03-05, 20:52 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
16-03-05, 22:26 #3
- Siła Reputacji
- 0
no bo kosciola poki co w Polsce obalic nie mozna...a dlaczego? bo mamy taka osobe jak Jan Pawel II - i to perfidnie polski kosciol wykorzystuje na kazdym kroku...nic wlasnego tylko ciagle podpinaja sie pod niego...mam wielki szacunek dla takiego czlowieka jakim jest Papiez ale polski kosciol to totalne dno...
-
11-07-11, 16:25 #4
- Siła Reputacji
- 0
a ja nie ...
...
Instructio De Modo Procedendi In Causis Sollicitationis - watykańska tajna instrukcja nakazująca ukrywanie księży-pedofili; wydana przez Jana XXIII a przypomniana przez Wojtyłę i Ratzingera.pdf
mam oryginał tzn kopię oryginału jak zajdzie potrzeba to prześlę na podany adres ...
-
11-07-11, 19:24 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
12-07-11, 08:15 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
13-07-11, 14:14 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
13-07-11, 14:47 #8
- Siła Reputacji
- 0
... i zawsze ukrywał sprawców SWOICH zbrodni a nawet rozgrzeszał ... tu dał się złapać ... a tak naprawdę to kto miał możliwość wyniesienia poza Watykan TAKIEGO kompromitującego dokumentu , który jednoznacznie pokazuje jak głowa państwa nakazuje już nie nakłania a nakazuje ochraniać przestępców - odrażających pedofili- co czyni z Kościoła państwo rozbójnicze ... no cóż ... istnieje takie powiedzonko ... nosił wilk razy kilka i jakoś tam dalej szło ...
...
nieśmiało pragnę zaznaczyć że to niejaki Jan XXIII ... jest autorem paszkwilu ... a dopisali się inni tyż zresztą ...... a było to przed zacnym Karolem ... i tym późniejszym Benedictinusem .... i było się podpisywać ... !!!
no właśnie ... było ... potem piszą na jokowyś forach , agorach i innych bazarach i szkalują naszych ... tfu ... za ruskich by sie zabrali toz to schizmatycy ... papiżów [nie poprawiać !] nie uznają ... Warszawy nie chcą słuchać do Europy tyż nie chcą iść ... i takie tam ble ble ... dzieńdoberek wszystkim forumowiczom ...
-
25-07-11, 12:38 #9
- Siła Reputacji
- 0
-
25-07-11, 15:27 #10
- Siła Reputacji
- 0
Każdy będzie osądzony taką miarą, jaką sam mierzył. Tym samym dla chyba żadnego księdza nie będzie miejsca w zaświatach, w wersji "heaven"
Problem jest z tym, że najwięcej o miłosierdziu krzyczą kapłani, ale patrząc na takiego Rydzyka trudno mówić o tym, by kierował się on miłosierdziem wobec kogokolwiek. Ot, obłuda i tyle. Kto potrzebuje przywódców duchowych, niech wierzy. Kto ma rozum jednak do tego, będzie się kierował sercem i księgami świętymi swej religii, a nie słowami z ust klechy, które on sobie tak, a nie inaczej zinterpretował, by to było dla niego wygodne. Przykład? W CAŁEJ Biblii nie znajdziecie ani jednego słowa o czyśćcuJest tylko piekło, niebo i nic więcej. Czyściec wprowadzono dopiero przy okazji jakiegoś synodu, tak samo jak wiele innych "przydatnych" elementów naszej wiary, czy usuwając mniej wygodne. Nie zastanawiało Was co z ewangeliami innych apostołów, albo czemu Stary Testament jest okrojony wobec Tory, skoro jest ona zwyczajnie tym co powinno być Starym Testamentem? Nagle część tego co było w Torze, chrześcijanie uznali za apokryfy
Sięgnijcie do Księgi rodzaju, bo tam nie wszystko udało się "wywalić", jak choćby fragment o aniołach, które zstępowały z nieba i płodziły dzieci, zwane gigantami, z ziemskimi kobietami
To właśnie między innymi by je zgładzić zesłany był potop. W całej biblii jest wiele motywów, które się "nie trzymają kupy", gdy przyjrzeć im się dokładnie. Lepiej jest to widoczne właśnie po sięgnięciu do nie pociętej tak Tory i jej uzupełnienia - Talmudu. Wtedy "nagle" człowiek się dowiaduje, że kościół katolicki wybiórczo potraktował Stary testament. kto nie wierzy, niech zapyta swego księdza lub katechetę (uwaga tyczy tych, którzy sie jeszcze uczą i mają religię) czy wie coś o wycofywaniu poszczególnych ksiąg z kanonu. Ja się tego właśnie na niej o tym dowiedzialem, bo miałem normalnego księdza, a nie fanatyka. Ogólnie od niego i mu podobnych dowiedziałem się wiele na temat tego "co jest", a co "powinno być". Ale też pytanie zasadnicze... Ilu takich księży jest? Zwykli na pewno ten temat wiele nie powiedzą, bo zwyczajnie mają o tym nikłe pojęcie. Najlepiej jest zagadywać takich, którzy muszą mieć z tym wiele styczności, a więc polecam księży-misjonarzy, jeśli macie możliwość. Oni podróżując po swiecie sa znacznie bardziej otwarci na to by mówić i nie ukrywać wielu faktów, choć można też trafić pośród nich na fanatyków (miałem taki przypadek z jednym), którzy za samo wspomnienie o choćby antykoncepcji, zatłukli by Cię krzyżem.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)