Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27
Temat: Krępujące pocenie się..
-
23-04-09, 20:04 #1
- Siła Reputacji
- 0
Krępujące pocenie się..
Każdy się poci to wiadomo. Ale ja się pocę za dużo, przynajmniej mi to przeszkadza. Najgorsze jest to,że czasem pocą mi się strasznie też plecy:/ U faceta to jakoś ujdzie, ale u kobitki no masakra. Jakie macie sposoby radzenia sobie z potem? Co wam pomaga? Bo mi niewiele cokolwiek pomaga:/
-
23-04-09, 22:56 #2
admin
- Mieszka w
- Warszawa
- Siła Reputacji
- 10
Zapomnij w ogóle o antyperspirantach. Polecam rodzinę produktów Etiaxil - to rozwiązanie Twoich problemów. Nie jest tanie ani zbyt wygodne w stosowaniu ale skuteczne.
Piotr Cygan,
Hidden Content
-
30-04-09, 18:49 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
22-05-09, 21:48 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
17-06-09, 13:15 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
20-06-09, 10:38 #6
- Siła Reputacji
- 0
To jest przede wszystkim problem w głowie :/ Każdy się trochę poci, ale np. ja o wiele więcej, np. pod pachami. I to nie dlatego, że robię coś ciężkiego, mogę sobie po prostu siedzieć i się spocę. To przez podświadomy stres :/
Nie wiem czy to się leczy, ale Etiaxil lub tańszy odpowiednik Antidral pomagają
-
20-06-09, 17:27 #7
- Siła Reputacji
- 0
to dobrze, że pomagają
wiesz, jeśli jest to problem stresu, to może pij herbatę z melisy? albo udaj się do psychologa, niech wypleni z Ciebie ten stres raz a dobrze!
a ja nadal polecam przyjrzenie się diecie... np. jedzenie ostrych potraw powoduje, że pot ma bardziej intensywny zapach. poczytaj trochę artykułów w internecie, może to rozwiąże Twój problem
-
26-06-09, 18:22 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
02-07-09, 16:02 #9
- Siła Reputacji
- 0
Czasami tak jest. Tu często problem napędza problem. Pocimy się, co wywoływać może trochę stresu, a stres potęguje nadpotliwość. Koło się zamyka
Aczkolwiek przyczyn nadmiernego pocenia jest dziesiątki i jeżeli problem nie jest stricte medyczny (tarczyca, układ krążenia, nadciśnienie, hormony) jest to praktycznie nie do odkrycia. Równie dobrze jest to po prostu "taka Twoja natura". Jeżeli się pocisz za bardzo (subiektywne uczucie) to po prostu idź do lekarza i zbadaj swoje ciało.
Jeżeli to nie ma nic wspólnego z Twoim zdrowiem to codzienny żywot wspieraj sobie preparatami typu Driclor, Anhydrol Forte, Odaban, a Twój problem ograniczą w wystarczający sposób, by nadpotliwość nie wpływała za bardzo na Twoje życie towarzyskie. A następnie ... wyluzuj. Napinanie się z tego powodu, że należysz do tego wyjątkowego grona osób z tą przypadłością tylko zmaga problem.
No i dajcie sobie spokój z radami typu "wybierz się do psychologa".Pocenie się dotyczy pewnego odsetku osób w naszym społeczeństwie niezależnie od ich kondycji psychicznej.
Aczkolwiek jak pisałem wcześniej wiekszy dystans do siebie z pewnością uczyni z tego problemu błachostkę nie wartą uwagi. Czego wam wszystkim życzę.
Powodzenia i pozdrowienia.
-
02-08-09, 22:37 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki