Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
-
27-04-09, 02:53 #1
- Siła Reputacji
- 0
Problem z wyłączającym się komputerem
Mam taki problem coś mi świruje od dłuższego czasu komp.Mam tu na myśli jego wyłączanie się po około 10 max do 20 minut.Od góry wówczas gdy dotknę obudowy strasznie jest gorąca mimo iż już pokrywy boczne obudowy ściągnąłem obydwie.Jak mi się sam wyłączy odczekam około 5 minut i włączę go ponownie wówczas za drugim razem już jest ok może i tak działać 48 godzin beż żadnego ale i jak nawet po dla prostego przykładu dotknę obudowę właśnie u góry to jest lekko letnia a nie jak za pierwszym razem aż gorąca.Co może być tego przyczyną czyżby już mi zasilacz klękał???Mam zasilacz chiefteca 450W i nigdy z nim nie miałem żadnego problemu.Jeszcze jedno jak właśnie mam mi się np.komp po tych 10 lub 20 minutach wyłączyć wówczas czuć taki z kompa specyfistyczny zapach jakby lekkiej spalenizny tylko bez przesady jak piszę lekkiej a gdy potem już się wyłączy komp i ponownie go uruchomię wówczas wszystko jak już wsp.wraca do normy.Proszę o radę w tej sprawie zaco będę ogromnie wdzięczny.
-
27-04-09, 09:33 #2
Kiedyś miałem taki problem z zasilaczem, że podczas pierwszego odpalenia kompa wiatraczek w nim nie rozkręcał się, no i jak wiemy wszystko się grzało. Po następnym (lub po dwóch) rozruchu kompa zaskakiwało. Włącz komputer tak "za pierwszym razem" i upewnij się, że kręci się wiatraczek z tyłu obudowy - możesz przytknąć rękę (powinieneś poczuć lekki wiaterek) albo wsadzić jakiś lekki przedmiot w miejsce wiatraczka i sprawdzić czy się "odbije" : P. Jeśli faktycznie się nie kręci, to rozkręć zasilacz i nasmaruj wiatraczek - mnie to pomogło na jakiś czas. Ale po pewnym okresie i tak musiałem go wymienić.
-
27-04-09, 14:58 #3
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)