Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
-
02-05-09, 17:38 #1
- Siła Reputacji
- 0
Jak Zmienić Win. Viste W Win. Xp?!
Witam, slyszalem, ze mozna majac viste zmienic RAZ ja na XP. Podobno jest taka opcja ktora pozwala jednorazowo zmienic viste w xp ale juz nie mozna wrocic do visty. Ja bym chcial zmienic wlasnie viste w Xp, moze mi ktos powiedziec gdzie jest taka opcja? I prosze nie pisac postow typu: "Nie ma takich opcji, glupku", bo ja jestem pewien ze jest, bo sama mi pani od informatyki mowila, tyle ze juz jest na urlopie. Bardzo prosze o pomoc! I prosze, badzcie wyrozumiali, nie jestem najlepszym informatykiem...
-
02-05-09, 19:23 #2
- Siła Reputacji
- 0
Zapewne chodzi Ci o tzw. downgrade Visty do XP.
Niestety jest on mozliwy jedynie z drozszych wersji Visty - Business i Ultimate. Dzwonisz wtedy do Microsoftu z informacja, ze chcesz zrobic downgrade i podaja Ci klucz do XP Professional.
Trzeba tez wczesniej sprawdzic, czy producent laptopa przewidzial sterowniki do XP - zeby nie bylo niespodzianek i dlugiego szukania w sieci.
-
03-05-09, 12:11 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
03-05-09, 16:45 #4
- Siła Reputacji
- 0
Wpierw sprawdz, na naklejce licencyjnej, jaka wersje Visty posiadasz. Potem zajrzyj tutaj: http://support.microsoft.com/?ln=pl
-
03-05-09, 16:59 #5
- Siła Reputacji
- 0
Mam: "Win. Vista Home Premium OEM Software" i nie wiem co dalej robić.
P.S.: Na tej stronie nie moge znalezc tego czego potrzebuje... Za bardzo "nadziabdziane".
P.S.2.: Zrobiłem wszystko co pisza >tutaj<, potem poczytalem troszke na necie ii... Okazalo sie ze od stycznia nie mozna legalnie robic tych "downgrade'ow"... A ja juz go zrobilem. Czy moze mi sie cos stac??? Teraz chyba bede czekal 30 dni czy cos takiego... nie znam sie... PROSZE O SZYBKA POMOC!!!
-
03-05-09, 21:07 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
03-05-09, 21:23 #7
- Siła Reputacji
- 0
-
03-05-09, 23:01 #8
- Siła Reputacji
- 0
Przede wszystkim masz do wyboru wersje Home oraz Professional. Do domowych zastosowan jest ta pierwsza.
Druga sprawa to rodzaj licencji - OEM lub BOX. Pierwsza jest o polowe tansza, ale oczywiscie cos za cos - poczytaj tutaj http://forum.di.com.pl/showthread.php?t=7317
Najtansza opcja, czyli Windows XP Home Edition OEM, to wydatek ok 300 zl.
Np.: http://www.allegro.pl/item619374467_...j_od_reki.html
-
04-05-09, 09:29 #9
- Siła Reputacji
- 0
Windows XP także tutaj
http://www.agito.pl/systemy-operacyj...99.333469.html
Natomiast na twoim miejscu zastanowiłabym się czy warto płacić 300 zł za kolejnego windowsa jak Vistę i tak masz. A nie taki diabeł straszny jak go malują. Działam na niej od 7 miesięcy i wcale nie jest aż taka zła. Fakt zżera dużo pamięci, ale w obsłudze właściwie niewiele odbiega od XP, choć piszę to z opinii takiego bardzej podstawowego użytkownika. Miałam parę problemów ze sterownikami do filmów, ale przy odrobininie pomocy i dobrej woli dało się rozwiązać i jakoś specjalnie nie narzekam
-
05-05-09, 13:56 #10
- Siła Reputacji
- 0
jeśli chcesz zainstalować XP'ka to sprawdź sobie najpierw, czy będą pod ten system sterowniki - bo może się okazać, że praca z XP będzie bardziej uciążliwa niż na Viście
sprawdź sobie również, czy masz w biosie możliwość zmiany trybu pracy dysku IDE/AHCI - jeśli nie to będziesz musiał nagrać sobie płytkę XP razem ze sterownikiem SATA
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)