Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31
  1. #21
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    To tez juz pisalem
    Cytat Napisał Marshall Zobacz post
    [...]trzeba wgrac sterownik sata ahci - Intel Matrix Storage Manager do xpka.
    Klikasz w ten link powyzej, otwiera sie artykul, gdzie jest wszystko dokladnie opisane - co, dlaczego i jak to zrobic - po polsku. Jest tez tam podany link do najnowszej wersji sterownika.

  2. #22
    Obserwator
    Dołączył
    April 08
    Postów
    43
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał quattro Zobacz post
    Na mój gust problemy tego sortu to zwykły przykład manewrów kochanego Microsoftu na promocje swojego jakże majestatycznego Windows Vista ...

    Problem ten przerabiałem na laptopie innej firmy, ale dokładnie te same problemy miałem, co opisujesz, zgaduję więc, że najprościej będzie Ci obrać rozwiązanie nielegalne - ściągnij z jakiegoś P2P wersję Windowsa uzbrojoną już w sterowniki SATA. Na serio nietrudno takową znaleźć :
    ------------------
    Z takiej powinno wszystko pójść bezproblemowo.
    Ach, zanim mnie kto od bezczelnych piratów wyzwie - tak, posiadam legalną kopię XP i nie boli mnie sumienie, jako że gości z MS najwyraźniej nie boli sumienie w kwestiach monopolu.
    Po pierwsze taką płytę można zrobić samemu za pomocą nLite i przynajmniej jest większa pewność, że nie ma jakiejś niespodzianki w postaci sniffera lub trojana (albo inne tego typu prezenty).
    Po drugie, chciałem przypomnieć, że XP był wydany w 2001 roku i dlatego nie posiada obsługi pamięci flash podczas instalacji, a Vista, jest dużo młodsza, i to ma (to wg mnie jest element przemawiający na + Visty), Windows Seven RC build 7100 ma wbudowany ten sterownik (też uważasz, że MS na siłe próbuje wcisnąć system??).

    Wracając do tematu, masz 3 opcje:
    1. Zdobywasz napęd pod USB
    2. Dogrywasz sterowniki do płyty
    3. Przełączasz dyski na ten drugi tryb - transfer będzie dużo wolniejszy.

  3. #23
    Obserwator
    Dołączył
    May 09
    Postów
    16
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    http://downloadcenter.intel.com/filt...s=44&submit=Go!

    Czyli dla mnie będzie ten 2 sterownik okey ?

    i jak z Tym programem VistaBootPro 3.3 mam ustawić to bo zielony jestem

  4. #24
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Drivers 1. pozycja

    A opis konfiguracji VistaBootPro:
    http://vista.pl/porady/338_jak_zains...mputerze_.html

  5. #25
    Początkujący
    Dołączył
    April 09
    Postów
    25
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Parasite to w lapku jest stacja dyskietek, chyba coś pomyliłeś? W zestawie stacjonarnym to tak. :wlosy_staja_deba:

  6. #26
    Obserwator
    Dołączył
    May 09
    Postów
    16
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Witam mam problem a mianowicie przy instalowaniu tych pierwszych sterowników (exe)
    wyskoczył mi błąd:


    "Error

    This computer does not meat the minimum requirements for installing the software.
    Setup will exit."

    więc skorzystałem z tych drugich instalowałem przez ten sposób co podałeś
    wyłączyłem i włączyłem lapka i się windows zwalił na każdym ustawieniu AICH
    się on restartuje musiałem wgrać xp od nowa na innej partycji gdyż nie mogłem go naprawić
    a żeby go wgrać potrzebowało sformatować partycję lecz ja tego nie mogłem uczynić z powodu
    cząstek visty przy uruchomieniu pokazuje mi się dwa xp'ki chociaż tego zwalonego wywaliłem ręcznie
    z pozycji nowej wgranej wersji...

    Co i jak mogę zrobić by powrócić do visty?
    lub co muszę zainstalować by dwa systemy chodziły ?
    i jak z listy wywalić tego windowsa xp którego nie ma?

    Sprawa jest pilna gdyż na jutro potrzebuje lapka na wyjazd...

  7. #27
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Albo cos zle zrobiles albo zle sterowniki. Niemniej mogles dac znac wczesniej, zamiast formatowac - dowiedzialbys sie, ze wystarczylo podczas startu systemu wcisnac klawisz F8 i z menu wybrac "Ostatnia dobra konfiguracja".
    Inna sprawa, ze mogles najpierw uzyc VistaBootPro, aby dostac sie do Visty, a dopiero pozniej wziasc sie za dostrajanie XPka...

    Oba systemy chodza na wylaczonym AHCI, wiec moze po prostu tak zostawic. Tym bardziej, ze zysk z wlaczonego AHCI jest znikomy dla zwyklego uzytkownika.

  8. #28
    Obserwator
    Dołączył
    May 09
    Postów
    16
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Ale co mam zrobić?
    gdyż potrzebuje dzisiaj visty
    stery po formacie dalej nie chodzą
    nie wiem spróbuje jeszcze raz
    ściągam te drivery "Multi language" może tu nie wyskoczy błąd

    skąd mogę wziąć te stery takie jak w instrukcji instalowania ich ?
    a jak mogę powrócić do visty ?(tak na wszelki wypadek od razu pytam)

  9. #29
    Obserwator
    Dołączył
    May 09
    Postów
    16
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    dalej to samo wywala tylko że po polsku:


    Hmmm więc co mam nie tak ustawione lub czego brak
    nie wiem mam ściągnąć paka sp3 do niego ?


    bo się przymierzam do ponownego wgrania visty

  10. #30
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    1.
    Cytat Napisał Marshall Zobacz post
    Oba systemy chodza na wylaczonym AHCI, wiec moze po prostu tak zostawic. Tym bardziej, ze zysk z wlaczonego AHCI jest znikomy dla zwyklego uzytkownika.
    2. Najwidoczniej problem Cie przerosl - niech to zrobi ktos, kto sie na tym zna.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Dysk SATA na ATA
    By Prynt in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14-02-09, 15:19
  2. Jak podłączyć Dysk Sata i Ata
    By wiciu1992 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 17-08-08, 20:07
  3. dysk sata
    By pilar220 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26-07-08, 23:58
  4. Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 12-03-08, 22:51
  5. problem dysk Seagate sata
    By eloszki in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 09-12-07, 08:33

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer