Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28
  1. #21
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    July 11
    Postów
    450
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał myszkax Zobacz post
    sprawdzałam swoje cmd czy ktoś śledzi mój komputer itd wyszło coś takiego na początku kolumny nasłuchiwanie..jest tego ok TCP 19 rządków potem oczekiwanie potem 5 pozycji ustanowiono..8 pozycji kolejnych oczekiwanie znowu nasłuchiwanie 8 pozycji o co tu chodzi czy to znaczy ze ktoś śledzi co ja robie???
    moja propozycja: ściągnij sobie ten program , zainstaluj , wypieprz wszystkie zbędne duperelki "łindołsa" [na potęgę coś przesyłaja tam i z powrotem] , zrestartuj kompa , nie ładuj żadnych programów i wtedy sobie sprawdź cmd ...

    jednak jak nie prześlesz na forum zrzutu ekranowego to raczej trudno cos powiedzieć ... na forum jest sporo znajacych się na rzeczy userów i zawsze Ci coś doradzą albo pomogą ...

    a tu link do stronki z programem:http://xp-antispy.org/en/

    program ma polską wersję i jest bardzo łatwy w użyciu , kazdą opcję masz dokłądnie opisaną z wyjaśnieniem do czego służy i jakie zadania wykonuje ...



    Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Piotrek ; 12-01-14 o 18:48

  2. #22


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    Nie wiem czy ktos tutaj jeszcze zaglada ale wasze odpowiedzi uważam że są nie wystarczające aby mi pomóc wiec może ktos inny pomoże.
    Więc opiszę problem od początku.
    Juz od pewnego czasu dzieja sie dziwne rzeczy na moim komputerze, czasem mi komputer sie wyłączy a czasem jakis program bądź gra. Są również takie dni że bez przerw
    y internet mi sie rozłacza tzn. połaczenie ciagle jest widoczne ale nie mogę wczytać żadnej strony dopiero po wyjęciu wi-fi z komputera i ponownym włozeniu wszystko wraca do norma ale tylko na kilka minut i znowu jest to samo. Zauważyłem również ostatnio mam bardziej przeciażony procesor ściągnąłem program Combofix wiec właczyłem skanowanie i po jakichs 5 minutach ustało w martwym punkcie przez około godzine nic nie szło a ja nie mogłem nic na komputerze właczyc wiec wkurzyłem sie i zresetowałem go. Następnym razem postanowiłem że moze jednak jeżeli ktos mnie podsłuchuje to cos blokuje abym sie nie dowiedział że szpera mi po komputerze wiec odłączyłem internet i włączyłem program combofix skanowanie trwało około 10 minut i cos tam pousówał a cos potworzył. No skoro przeskanował to pomyślałem sobie pewnie będzie wszystko ok. ale sie okazało ze wiele nie pomógł bo nadal jest to samo czyli rozłączanie sie internetu itp.
    Moze ktos pomóc?
    Wrzucam zdjecie pulpitu ze sprawdzenia nasłuchiwania.
    Ostatnio edytowane przez Piotrek ; 12-01-14 o 18:48

  3. #23
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    July 11
    Postów
    450
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    Jeśli już używasz [użyłeś!] netstat'a [sic!] to musisz go użyć z przełącznikami ano

    tak to będzie wyglądało:
    netstat -ano

    Ukarze się nam 5 kolumn
    protokół,
    adres lokalny,
    obcy adres,
    stan
    PID

    interesują nas trzy ostatnie kolumny

    kolumna "obcy adres" powiadamia nas o ip osoby która podsłuchuje na danym porcie
    jeśli pokazuje adres ip "0.0.0.0.0" oznacza to, że nikt nas nie podsłuchuje,

    kolumna " stan " informuje nas co dany program robi jeżeli będzie pisać "nasłuchiwanie" a w kolumnie obcy

    adres będzie jakieś IP (oprócz tego 0.0.0.0.0) to znaczy, że mamy podsłuch,

    ostatnia kolumna dzięki której możemy zlokalizować proces który wysyła informacje z naszego komputera a

    mianowicie "PID" ( czyli po prostu identyfikator procesu ) jeżeli nie ma żadnego adresu ip w kolumnie obcy adres

    to naprawdę nie ma się czego obawiać,

    aby sprawdzić co się kryje pod tajemniczym PID'em musimy ustalić który to proces
    w Managerze Zadań Windows musimy ustawić zakładkę widok i tam odznaczyć PID

    tak to będzie wyglądało
    https://imagizer.imageshack.us/v2/31...0/829/lw8f.jpg

    teraz wystarczy odczytać PID z netstat'u i porównać z tym z Managera
    np u mnie PID 1360 to AvastSvc.exe
    https://imagizer.imageshack.us/v2/31...0/823/fxd4.jpg
    Załączone Obrazki Załączone Obrazki
    Ostatnio edytowane przez Piotrek ; 12-01-14 o 18:47 Powód: nie wkleiły sie obrazki

  4. #24
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    July 11
    Postów
    450
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    Znacznie prostszy sposób to zainstalować sobie programik Port Reporter...

    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en

    a tu masz link co z tym zrobić i jak
    http://www.banita.pl/~pysiu/port/port3.html
    Ostatnio edytowane przez Piotrek ; 12-01-14 o 18:47

  5. #25


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    ja używam avasta i nie mam żadnych problemów z kompem
    więc polecam innym

  6. #26
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    July 11
    Postów
    450
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    ależ ja nigdzie nie napisałam że mam problemy ... z kompem ! z tytułu używania Avast'a...

  7. #27
    Początkujący
    Dołączył
    November 14
    Postów
    5
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    Temat niby stary ale wciąż aktualny i będzie aktualny zawsze. Polecam programik NetWorx lub TCP view. Dobry opis w artykule Monitorowanie sieci.
    Ten drugi jest graficznym rozwinięciem polecenia netstat /ano i działa w czasie rzeczywistym.
    Ogólnie należy zawsze być "trzeźwym" działając online i oprócz automatycznych programów typu anty... sprawdzać ręcznie stan komputera.
    Ostatnio edytowane przez Mile ; 23-11-14 o 21:01

  8. #28

    Dołączył
    November 14
    Postów
    1
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Odp: Włamanie do komputera

    Dzięki za Port Reporter. Co do avasta. Ja nie polecam. Załapałem kilkanaście wirusów mając avasta i dopiero eset nod sobie z nimi poradził. Jest dość wolny, ale wszystko ładnie wykrywa i usuwa.
    www.airmax-internet-opole.pl

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)

Podobne wątki

  1. Włamanie do komputera?
    By selena in forum BEZPIECZEŃSTWO
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 12-06-08, 16:53
  2. Włamanie na pocztę mailową
    By selena in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 07-03-08, 22:34
  3. Włamanie na poczte
    By Hope89 in forum PIENIĄDZE, POLITYKA, WŁADZA
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-12-07, 18:23
  4. włamanie do poczty mailowej
    By robert45 in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 26-12-07, 07:57
  5. zakup komputera
    By roku in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 18-04-07, 14:28

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer