Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    February 05
    Postów
    77
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Animacja marquee

    Chciałam wstawić na stronę animację marquee poruszającą się pionowo i to zrobiłam, ale... nie potrafię jej tak ustawić by znajdowała sie idealnie na środku. Jeśli ktoś to potrafi to bardzo proszę o pomoc.

  2. #2


    Twoja ocena: Yes No

    Re: Animacja marquee

    Cytat Napisał Annabella
    Chciałam wstawić na stronę animację marquee poruszającą się pionowo i to zrobiłam, ale... nie potrafię jej tak ustawić by znajdowała sie idealnie na środku. Jeśli ktoś to potrafi to bardzo proszę o pomoc.
    Od razu powiem - nie pomogę Ci, ale tylko dlatego że ... coś takiego jak marquee nie istnieje :!: Jest to wymysł IE, takiego znacznika nie ma w standardzie, więc Tobie też dobrze radzę - odpuść sobie to ...

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    August 04
    Postów
    86
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    "Maquee is not a valid HTML tag".
    Microsoft jest smieszny jesli uwaza ze narzuci konsorcjum swoj znacznik.
    --tuu lezy prawda i racja - czyli po srodku
    Z drugiej strony popularnosc IE jest tak wielka ze mogliby ten znacznik wprowadzic.

    Z reszta wiecej o tym: http://www.creamsoft.com.pl/index.ph...ewtopic&t=2632
    i tu cos: http://www.webinside.pl/html/artykuly/184
    Wogole to jak dokladnie po srodku...nie rozumiem...w tabeli?
    Jesli tak to daj przed tym znacznikiem <center>tu znacznik</center>

  4. #4
    Obserwator
    Dołączył
    February 05
    Postów
    77
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Miałam na myśli środek ekranu w poziomie, a napis miałby poruszać się w pionie. Center nic nie zmienia. Wstawiałam też tę animację do wyśrodkowanej tabeli, ale to mało zmieniło, bo wciąż nie jest to idealny środek.
    Dodatkowo chciałabym mieć pewność, że w innych rozdzielczościach niż moja, ta animacja będzie także na środku ekranu.

    Wiem, że nie tylko IE obsługuje taką animację. Ja np. korzystam z Mozilki i jest OK. W Operze także jest OK.

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    March 03
    Postów
    3,115
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Annabella, wiem że to może głupie, ale czy nie można zastąpić tego elementu innym, łatwiej konfigurowalnym i bardziej standardowym?

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    February 05
    Postów
    77
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Nie jest głupie, ale nie mam innego pomysłu.

  7. #7
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    October 02
    Postów
    2,786
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Flash.

  8. #8


    Twoja ocena: Yes No

    Cytat Napisał Nimitz
    Annabella, wiem że to może głupie, ale czy nie można zastąpić tego elementu innym, łatwiej konfigurowalnym i bardziej standardowym?
    Tylko że ... czegoś takiego nie ma :?


    Można wykorzystać JavaScript albo Flasha, ale oba te rozwiązania są dalekie od idealnych...

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer