Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16
Temat: Szkolenie
-
15-07-09, 22:37 #1
- Siła Reputacji
- 0
Szkolenie
Witam wszystkich!
Zauważyłam, że im więcej nakładam na siebie obowiązów, związanych z pacą, dokształcaniem, zajęciami domowymi, coraz bardziej się we wszystkim plączę. Zdarza się coraz częściej, że zaniedbuję ważne sprawy, zapominam o rzeczach pilnych lub je bagatelizuję. Przestrzenie mojej działalności, którymi wypełniam życie, bardzo mnie pasjonują i na pewno nie chcę z nich rezygnować. Doszłam więc do wniosku, że popracuję nad sposobem działania, aby podnieść własną efektywność i suteczność. Zastanawiam się nad zabraniem udzału w szkoleniu, które pomogłoby pod tym względem. Oczywiście, jest w księgarniach wele książek biznesowych, ale sucha teoria jest nie wystarczająca dla mnie.
Chciałabym zapytać, czy mieliście okazję uczestniczyć w szkoelniu Franklin Covey? Słuszałam o nim wiele pozytywnych opinii z różnych kręgów. Jest skierowany do prezesów, specjalistów HR, ale osoby prywatne czy zespoły pracowników także mogą w nim uczestniczyć, dlatego bardzo mnie zainteresowało. Znacie? Uczestniczyliście?
-
21-07-09, 06:15 #2
- Siła Reputacji
- 0
Gratuluję, z tego co napisałaś doskonale angażujesz się w pracę, w swoje obowiązki, to cenna cecha. Jednak nie wiem czy twoje rozterki, rozczarowanie popełnianymi błędami wymaga uczestnictwa w szkoleniach, bo być może zbyt szybko chcesz robić dużo, szybko i efektywnie. Ja polecam wszelkie szkolenia, ale z praktyki wiem, że osoba która korzysta na wiedzy innych, to osoba która napewno ,,nie wiem że potrafi", a nie osoba, która wie że chce potrafić.
-
02-09-10, 16:01 #3
- Siła Reputacji
- 0
Szkolenia mają być tylko do uzupełnieniem naszej chęci potrafienia. Nie ma sensu wybierać się na szkolenie z przeświadczeniem, ze nie potrafię i tak mnie czegoś naucza. Najlepiej na szkolenie iść z myślą 'wiem, czego więcej chcę się dowiedzieć'.
I z taką właśnie myślą byłam na szkoleniu z mindmappingu z trenerem Jarosławem Mateńskim. Wiedziałam sporo o mapach myśli, a na szkoleniu moja wiedza została jeszcze bardziej rozwinięta.
-
03-09-10, 07:34 #4
- Siła Reputacji
- 0
Hmm.. Wygląda na to, że brakuje tu odróżnienia rzeczy ważnych od ważniejszych. Jak pyta Kerry Johnson: „Czy rzeczywiście potrzebujemy więcej czasu? Czy też potrzebujemy więcej dyscypliny, by wykorzystać czas, który mamy?” Oto i odpowiedź.
Jeśli nie byłeś wcześniej na szkoleniach tego typu to IMHO nie ma to na razie sensu. Takie szkolenia są wartościowe, bo oparte są o ćwiczenia. Ale zapytaj sam siebie: "Czy jeśli masz motywację by pójść na szkolenie, czemu wcześniej nie znaleźć motywacji, by przeczytać jakąś książkę o organizacji czasu.
Swoją drogą to jestem w posiadaniu pewnej pozycji, która w fenomenalny sposób tłumaczy jak zorganizować swój czas i jak zacząć działaś efektywnie. Jak coś to zapraszam na priv, bo chcę uniknąć podejrzenia o spam. Jednak istnieje wiele książek o zarządzaniu sobą w czasie. Naukę z różnych książek polecam czytać w trybie: 1) przeczytać/przesłuchać fragment, np. jedną radę, 2) zastosować w praktyce, 3) zrobić z tego nawyk.
Tego typu szkolenia zaiste skierowane są głównie do prezesów i menadżerów, którzy potrzebują profesjonalnej wiedzy i gruntownych zmian w swojej firmie, dlatego charakter szkolenia może być na nieco innym poziomie niż oczekujesz. Z drugiej strony nazwa firmy zawiera w sobie nazwisko bardzo znanego motywatora, trenera przywództwa Stephena Covey'a. U Covey'a zaskakuje jego podejście do problemu i sposób jego rozwiązania.
-
03-09-10, 14:20 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
03-09-10, 18:22 #6
- Siła Reputacji
- 0
Być może dlatego, że podałem konkretne przykłady ze swoich doświadczeń a nie ogólniki. Nie podałem, żadnych linków do stron. Zastrzeżenie możesz mieć jedynie do autorki zarządzania w czasie, ale w takim razie zostanie to usunięte. Stephen Covey to gra skojarzeń. Zaś powiedzenie Kerryego Johnsona to cytat, a cytować raczej można.
-
23-10-10, 21:56 #7
- Siła Reputacji
- 0
ogólnie każde szkolenie może wnieść coś ciekawego i pomóc w dalszej pracy, także warto korzystać z organizowanych kursów, a jeżeli masz problem z zapamiętaniem czynności, które masz do wykonania [co jest dosyć normalne przy dużej ilości obowiązków] to możesz skorzystać z metody mind mappingu, May Agency prowadzi szkolenia dotyczące tej właśnie metody, jest bardzo skuteczna, jeżeli masz do zapamiętania bardzo dużo ważnych rzeczy
-
03-11-10, 21:31 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
08-11-10, 10:39 #9
- Siła Reputacji
- 0
Ta cała kwestia z organizacją czasu to IMHO nic więcej jak problem z ustaleniem priorytetów w życiu.
Co z tego ,że ktoś pójdzie na szkolenie jeśli sam w ogóle swojej pracy nie wykonał nad powyższym tematem.
Kiedy nagle zaczyna się palić mieszkanie w którym jesteśmy ...to nagle nikt nie ma prblemów by te priorytety znaleźć
-
14-03-11, 07:04 #10
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki