Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    April 10
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Blueconnect - karta z modemu do telefonu?

    Witam. Możliwe, że już ten temat gdzieś był poruszany, ale ponieważ jestem słabo zorientowana w temacie Blueconnecta, więc piszę tutaj...

    W 2008 roku zakupiłam Blueconnecta na abonament (wraz z laptopem) i otrzymałam do niego modem GI0225. I mam takie pytanko: CZY MOŻNA KARTĘ Z MODEMU UŻYWAĆ W TELEFONIE, JEŚLI CHODZI O INTERNET?
    Jeśli tak to jakie wymagania musi spełniać telefon?
    Czy konieczne jest zainstalowanie w telefonie jakichś programów?
    I czy pobierane są jakies dodatkowe opłaty podczas używania karty w telefonie? (mam na abonament, więc nie "doładowuję" konta)

    Może banalne pytania, ale jestem kompletnie zielona Jeśli podałam za mało jakichś informacji to proszę piszcie. Z góry dzięki za odp Pozdrawiam

  2. #2
    Obserwator
    Dołączył
    February 06
    Postów
    32
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jest mozliwe, Twoj telefon musi miec wpisane ustawienia sieci Era, zwykle w telefonach jest odpowiednia funkcja ktora wysyła do operatora wiadomosc aby ten przysłał automatyczna konfiguracje..
    Jezeli bedziesz chciała wykonywać połączenia telefoniczne, pisać sms musisz sie liczyc z wiekszymi kosztami..i szczerze mowiac jest to nieopłacalne.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    April 10
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    A czy też za samo korzystanie z internetu w telefonie przy pomocy tej karty jest pobierana opłata? Używam ją w laptopie i płacę miesięcznie abonament, ale nie wiem, może przy przełożeniu do tel jest jeszcze osobno coś naliczane. Jeśli przełożę kartę to tylko w tym celu, raczej nie będe korzystać z połączeń i sms Dzięki bardzo za odp

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik redaktor DI
    admin
    Avatar Piotrek
    Dołączył
    January 98
    Mieszka w
    Warszawa
    Postów
    966
    Siła Reputacji
    10


    Twoja ocena: Yes No

    Możesz normalnie kartę SIM z blueconnecta włożyć do telefonu pracującego w sieci Era i korzystać z blueconnect. Tak naprawdę pod względem technicznym karta SIM blueconnecta nie różni się niczym od zwykłej karty SIM telefonicznej. Blueconnect też posiada swój numer telefonu i tak samo loguje się do sieci.

    Różnica polega na tym, że w zwykłym telefonie na karcie SIM nie ma stałej opłaty za transfer danych (chyba, że sobie wykupisz) a w BC jest.

    Zatem, jeżeli przełożysz kartę, to nie zostaniesz obciążona dodatkowymi opłatami.

    w BC jest chyba jakiś pakiet darmowych SMSów o ile pamiętam.

  5. #5
    Obserwator
    Dołączył
    April 10
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Ooo, super, dziękuję za odpowiedzi
    pozdrawiam

  6. #6


    Twoja ocena: Yes No

    Tylko pamiętaj, że przekładając kartę z BC do telefonu, w telefonie będziesz musiała wpisać PIN z BC, a nie ten PIN, którego używasz do telefonu. Ta informacja jest oczywista, ale wielu ludzi nie rozróżnia dwóch bytów: telefon i karta SIM. I wszystkie usługi operatorskie są aktywowane na kartę, a nie na telefon. Urządzenie można zmienić, a usługi zostają na karcie SIM.

  7. #7
    Obserwator
    Dołączył
    April 10
    Postów
    42
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    W razie wątpliwości możesz isc do salonu i zapytac o szczegóły. Na pewno nie jesteś obciążona żadnymi dodatkowymi kosztami.
    Napisz jeszcze jaki telefon posiadasz,ponieważ oprócz standardowej konfiguracji,możliwe że potrzebne będzie wgranie przeglądarki.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Ściągnięcie simlocka z modemu "blueconnect"
    By Pawel_PS in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 08-05-09, 20:51
  2. Funkcja telefonu w UMPC
    By janekpancerny in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24-01-09, 18:23
  3. UMPC/MID- z funkcją telefonu ?
    By janekpancerny in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 14-12-08, 20:20
  4. podłączenie dwuch komputerów do routera i modemu
    By mania in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 15-12-07, 19:44
  5. podlaczenie modemu Webstar DPC 2100
    By miya in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 08-05-07, 04:03

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer