Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24
-
17-12-14, 13:04 #21
- Siła Reputacji
- 0
-
13-02-15, 08:50 #22wielkibratGość
Odp: jak bezpiecznie wynająć mieszkanie?
Nie każda niska cena będzie wiarygodna.
Ale jeśli chodzi o moment na zakup czy wynajem, to teraz jest właśnie ten idealny. Potrzebne tylko odpowiednie środki bo zainwestować można całkiem przyjemnie. Jak dla mnie to od wielu lat mieszkania nie były aż tak tanie.Ostatnio edytowane przez wolf ; 06-03-15 o 12:15
-
09-05-15, 09:46 #23
- Mieszka w
- Bydgoszcz
- Siła Reputacji
- 0
Najważniejsze to pobrać kaucję (jeśli mieszkanie zostanie uszkodzone, odpowiednio wysoka kaucja powinna naprawić szkody), oraz zawrzeć szczegółową umowę, w której będą zaznaczone wszystkie prawa i obowiązki obu stron umowy. Wzór umowy można bez problemu znaleźć w internecie.
-
27-08-15, 14:17 #24
Wszytko leży w umowie, oraz w sposobie w jaki została zawarta
Spis stanu technicznego to pozycja obowiązkowa w dobrze skonstruowanej umowie wynajmu. Jeśli chodzi o wynajem, to właśnie zaczyna się sezon. Najlepiej zorientować się w cenach średnich dla poszczególnych regionów Polski - wiem, że Polska Federacja Nieruchomości ma coś takiego, jak wykaz cen średnich najmu + listę zaufanych pośredników - w razie jakby ktoś miał ochotę korzystać z usług pośrednika, to warto udać się do takiego, który jest sprawdzony i wpisany do odpowiednich rejestrów
Polecam zapoznać się z tym artykułem bądź udanie się po bezpłatną poradę do prawnikaW każdym dużym mieście jest fundacja świadcząca bezpłatne porady prawne, plus przy każdej uczelni publicznej, na której jest prawo, jest możliwość uzyskania bezpłatnej porady prawnej. Najważniejsze, aby podejść do tego na poważnie, by uniknąć nieprzyjemnych sytuacji
Ostatnio edytowane przez wolf ; 28-08-15 o 22:08
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)