Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Początkujący
    Dołączył
    February 10
    Postów
    14
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    net stacjonarny w Orange, Era?

    tak się zastanawiam czy ktoś w ogóle korzysta z netu stacjonarnego Ery,Orange.
    W sumie cenowo jak spojrzeć na ofertę choćby orange ( freedom)
    wygląda dość korzystnie, 6mb/s za 80zł, tylko co z jakością, jak sprawuje się taki net? Ktoś wie?

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Jasne, ze korzysta, i to coraz wiecej osob.
    Orange to praktycznie ta sama firma co TP - obie naleza do France Telekom. Nie raz juz slyszalem zapowiedzi, ze Orange przejmie klientow internetowych TP.
    Era, podobnie jak Netia, swiadczy uslugi na laczach TP w ramach umowy BSA czy LLU (Netia ma rowniez swoje lacza).
    Na pewno te firmy sa tansze od TP, a przy tym oferuja tak sama jakosc uslug. Jednak przy obecnych promocjach Netii (10/20mbit za 69zl), te 6mbit za 80zl w Orange, nie wyglada zbyt ciekawie.

  3. #3
    Początkujący
    Dołączył
    February 10
    Postów
    14
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    oferta Netii 10/20mbit za 69zl wygląda dość ciekawie nie powiem, ale mam pewne obawy co do praktycznego działania takiego łącza. Bardziej mi to wygląda na dobre hasło reklamowe.

    Jestem zdania że czasami lepiej wziąć mniejsze łącze np. te 6mb/s nawet w tym Orange Freedom, ale za to być pewnym że będzie chodziło stabilnie, nie będzie zrywało połączenie itp.
    Wszędzie gdzie widziałem wątki o Netii i łączu 20mb/s ludzie rozpisywali się że fajnie, że już złożyli zamówienie, a mało kto mówił że już ma i dobrze mu to działa.
    Więc podchodzę do tego z pewną rezerwą.

    Jeżeli chodzi o cenę to różnica wynosi 11 złotych, więc wcale nie tak dużo.
    Jak wziąć pod uwagę, że oprócz samego netu we freedomie dostaje się dodatkowy bonus w postaci pakietów złotówek, to oferta wygląda nie najgorzej.

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hę? Stawianie mobilnego internetu i łącza DSL obok siebie? To drugie jeszcze przez długi czas będzie oferowało dużo lepszą jakość.

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    @ Macol
    Mylisz zblizone nazwy uslug w Orange:
    - internet mobilny - Orange Free
    - internet adsl - Orange Freedom
    wiec wszystko sie zgadza

  6. #6
    Początkujący
    Dołączył
    February 10
    Postów
    14
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    dokładnie, często troszkę są mylone te dwie usługi
    mi chodzi o
    http://www.orange.pl/portal/map/map/...icleId=4109432

    Era również stosuje taki podział: net mobilny i stacjonarny, ale tam mają całkiem inne nazwy, nie tak zbliżone do siebie jak w Orange.
    Właśnie apropo Ery to ich oferta też jest całkiem okej, tylko mam wrażenie że freedom choćby przez ten dodatkowy prezent, jest bardziej atrakcyjniejsza.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. orange
    By robert190880 in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 08-12-08, 23:06
  2. Internet stacjonarny 2mb/s
    By arcman in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 30-08-08, 14:42
  3. netia-konieczny telefon stacjonarny?
    By imhere in forum Dostęp do internetu
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 07-08-08, 07:14
  4. Nowe Orange GO?
    By olut in forum Telefonia komórkowa, stacjonarna, VoIP
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 29-06-07, 13:41
  5. Sip i numer stacjonarny jaki program pod linucha
    By D4Rio in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14-05-06, 13:55

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer