Zobacz najwyżej oceniony post w tym temacie. Kliknij tutaj
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 95
Temat: TVP 1 rezygnuje z DOBRANOCKI
-
02-10-14, 12:57 #81
-
02-10-14, 16:11 #82
- Siła Reputacji
- 0
-
03-11-14, 17:37 #83damekGość
Odp: TVP 1 rezygnuje z DOBRANOCKI
Też byłem bardzo zniesmaczony wycofaniem dobranocki z TVP 1. Teraz trochę mi przeszło, ponieważ TVP wypuściło nowy kanał poświęcony maluchom. Na brak bajek moje dzieci nie mogą narzekać, ale i tak pozwalam im oglądać tylko przed snem.
Ostatnio edytowane przez wolf ; 03-03-15 o 10:11
-
04-11-14, 11:49 #84
- Siła Reputacji
- 0
-
04-11-14, 22:29 #85
- Siła Reputacji
- 0
Bynajmniej, misyjność polega na emisji tego, czego komercyjne kanały emitować nie chcą, aczkolwiek z jakiś powodów decydenci uznali że emitowane być powinno. A kanałów z bajkami nie brakuje, więc to żadna misja. Inna sprawa że dzisiaj w ramach internetu samo istnienie mediów publicznych (idei takowych wkrótce "stuknie" 100 lat) nie ma najmniejszego sensu.
ps w praktycie misyjność TVP ogranicza się*do zbierania kasy na rzeczową misję (i realizacji za nią komercyjnych programów i telenowel) oraz pełnienie roli tuby propagandowej Watykanu, no chyba że coś się w tym względzie zmieniło.
pps TVP ABC jest dostępna za darmo w cyfrowej telewizji naziemnej (1-wszy multiplex), więc jak chcesz możesz go odbierać po co najwyżej jednokrotnym wydatku na antenę i stosowny dekoder.
-
12-11-14, 12:27 #86
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Większą "misyjną" masakrą było jak dla mnie to, kiedy w dzień rocznicy Powstania Warszawskiego, wszystkie telewizje umówiły się, żeby o danej godzinie puścić przez minutę biały ekran, a TVP tego zrobić nie chciała, bo nie chcieli tracić pieniędzy z reklam. Dla mnie to był skandal. Na szczęście któraś z firm wykupiła od TVP minutę na wszystkich ich stacjach i wyemitowała tą białą planszę.
Dobranocka na TVP była czymś, co towarzyszyło tej telewizji od lat i mimo iż przez ostatnie kilka wiosen programy emitowane w formie wieczorynki były mocno rozczarowujące, to zniesienie jej całkiem jest moim zdaniem strzałem w kolano historii i tradycji TVP.
-
25-11-14, 20:06 #87
- Siła Reputacji
- 0
Najpierw Teleranek a teraz Dobranocka.
TVP powinna emitować tym bardziej ciąg dalszy starych programów ze względu na tradycję i specyficzny dawny klimat. Powinna także emitować bezpłatnie najważniejsze wydarzenia z uczestnictwem polskich ekip. Nie tylko sportowych, gdyż skandalem jest coś w rodzaju płacenia dodatkowo za udział polskich drużyn w rozgrywkach międzynarodowych jak siatkówka, boks a w przyszłości pewnie i piłka nożna.
Komercja? Nie ma problemu ale bez przesady i do pewnych granic!
-
26-11-14, 15:15 #88
-
03-12-14, 11:40 #89
- Siła Reputacji
- 0
Racja że jest żal, bo dobranocka była chyba od zawsze w TV, ale z drugiej strony powstał kanał ABC dla dzieci i tam jest na prawdę dużo sympatycznych bajek i programów dla dzieci. Podoba mi się to że wyświetlają takie "normalne" bajki, jak, np. Reksio, Bolek i Lolek czy Listonosz Pat. Na pulsie 2 też od rana chyba do 17 lecą same bajki. Jest to jakaś alternatywa, ale szkoda że TVP 1 przestała przejmować się dziećmi.
-
21-08-15, 13:04 #90
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki