Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Obserwator
    Dołączył
    August 10
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Problem z Windows 7

    hej mam taki problem, więc zainstalowałem sobie dwa Windowsy pierwszy to XP a druki do 7.No i chciałem żeby mi się przy włączeniu komputera na liście pojawiał Windows XP jako pierwszy a Windows 7 jako drugi ale jest na odwrót no i jak wchodzę w komputer>>właściwości>>zaawansowane>>Uruchamian ie i odzyskiwanie>>ustawienia to tam mam tylko Windows XP a 7 nie ma. Więc co mam zrobić żeby się ten drugi pojawił??

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    May 07
    Postów
    173
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No cóż. Jeśli jest to skonstruowane tak jak w XP (nie mam "7" to nie wiem), to za kolejność odpalania systemów odpowiada plik boot.ini . Wystarczy go ręcznie przeedytować np w Notatniku zmieniając kolejność systemów na liście i problem z głowy.

  3. #3
    Obserwator
    Dołączył
    August 10
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No dobra ale gdzie jest ten boot.ini bo w c:\Windows jest tylko plik bootstat którego się otworzyć nie da

  4. #4


    Twoja ocena: Yes No

    Musisz ustawić widoczność plików systemowych w opcjach folderów, boot.ini jest zazwyczaj bezpośrednio na dysku C:\
    C:\boot.ini

  5. #5
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    adi1525: te operacje co wykonałeś, robiłeś na xp, nie? Spróbuj wejść w te ustawienia(Uruchamianie i odzyskiwanie) z poziomu win7

    Grzech, JasonSpine: od czasu visty zmienił się bootloader i teraz niema pliku boot.ini, są narzędzia jak BCDedit od ms do modyfikacji listy bootloadera, lub też znacznie prostsze w obsłudze narzędzia tworzone przez ludzi z zewnątrz, jak VistaBootPro,
    Oczywiście, plik boot.ini być może istnieje na partycji z win xp, ale obawiam się, że nie da się tam dopisać win7, tak, żeby ten się uruchomił.

  6. #6
    Obserwator
    Dołączył
    August 10
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Dzięki wielkie za odpowiedzi. Zrobiłem tak jak pisał macol, wszedłem na Windows 7 i tam zmieniłem. Temat uważam za zamknięty.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Windows Xp problem z zapora systemu
    By piotrek92eo in forum Systemy Operacyjne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 06-08-08, 10:04
  2. Problem z Windows'em XP
    By Mich-al in forum Systemy Operacyjne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-02-08, 23:05
  3. Problem z Windows Messenger
    By SHINGO1972 in forum HARDWARE
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 21-10-07, 01:02
  4. [Problem] Windows 2000 PRO...
    By Nimitz in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 13-05-05, 20:44
  5. problem z instalacją Windows XP
    By voytas13 in forum OPROGRAMOWANIE
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 02-02-04, 21:39

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer