Pokaż wyniki od 21 do 30 z 80
-
08-03-11, 08:53 #21
- Siła Reputacji
- 0
-
10-03-11, 17:36 #22interrGość
-
11-03-11, 09:34 #23
- Siła Reputacji
- 0
Grzech: nie jest to tak do końca jak piszesz, bo na przykład możesz w Aliorze mieć 6 kont za obsługę których nic nie płacisz, a tylko 1 karte bankomatową za której użytkowanie płacisz miesięcznie 5zł.
Żeby nie było, że jestem jakimś fanboyem Aliora
Oni też muszą zarabiać, więc do konta proponują lokatę overnight, możliwość oszczędzania poprzez odprowadzanie określonej kwoty do funduszu. Czyli coś, co można nazwać "kompleksową obsługą" a na dobrą sprawę to kolejne możliwości wyciągnięcia kasy od klienta. Jest to jednak opcjonalne.
Jednak mam tam konto i nie narzekam, a oferty innych banków coraz bardziej zaczynają być "user friendly". Warto być z tym na bieżąco myśląc o koncie osobistym.
-
11-03-11, 18:26 #24
- Siła Reputacji
- 0
Inteligo jest super opcją skierowaną do ludzi młodych. Ja korzystałam z inteligo przez jakiś czas, ale teraz przeszłam do ipko. Bank ten sam, koszty konta porównywalne, tylko jak się coś zepsuje (dla mnie) łatwiejsze do wyjaśnienia i szybszy dostęp (telefon, lub placówka) do kredytów w pko. Mimo, że inteligo też jest pko, to pracownicy banku nie widzą tych kont i nic nie naprawią. A w ipko widzą przychody, ich częstotiwość i łatwiej jest dostać ewentualny kredyt.
-
16-03-11, 16:49 #25kupsejGość
-
01-10-11, 13:22 #26MiroGość
-
01-11-11, 01:31 #27
- Siła Reputacji
- 0
-
03-11-11, 20:53 #28
- Siła Reputacji
- 0
Konta w Pekao S.A. też do tanich nie należą, ale coś za coś. Pakiet pomocowy Assistance, możliwość inwestycji w rachunku Dobry Zysk, dostępność bankomatów za granicą (sieć UniCredit), jedne z lepszych kredytów mieszkaniowych i uczciwa pożyczka ekspresowa. Minusem są słabe warunki lokat i nieco wysokie koszty kont osobistych. Za to dla młodych (18-30 lat) konto Intro z kartę debetową i dostępem do rachunku przez internet za 0,99 zł/mc.
Z kolei alternatywą są też konta w mBanku, bo tam taniej, za to słabo oprocentowane lokaty...
A propos Aliora słyszałem, że trudno o obsługę karty w zagranicznych bankomatach.
-
06-11-11, 12:48 #29
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Polecam - jak na pierwszy raz - założyć rachunek oszczędnościowy w PKO BP. Ja sama zdecydowałam się na ten krok, gdyż też nie chciałam całej gotówki trzymać w portfelu, z którego i tak większość kasy mi wypadała, bo był już stary.
Dlatego uważam, że PKO BP ma fajną ofertę i jeśli studiujesz - to jest rozwiązanie w sam raz dla Ciebie
Polecam.
-
04-04-12, 11:33 #30
- Siła Reputacji
- 0
Dla osób pełnoletnich, które nie ukończyły 30 lat polecam „Konto dla Młodych” w PKO Banku Polskim. Opłata za jego prowadzenie: 0 zł dla osób do 26 lat, od 26 do 30 lat O zł, przy wpływach w wysokości min. 1 tys. zł, w pozostałych przypadkach 5 zł miesięcznie. Wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie - 0 zł. Opłata za krajowe przelewy internetowe - 0 zł, za dostęp do bankowości elektronicznej (iPKO)- 0 zł, karta debetowa – 0 zł (przy transakcjach powyżej 350 zł/miesięcznie).
Dla osób od 13 do 18 lat - polecam Konto Pierwsze. 0 zł za prowadzenie rachunku, darmowe przelewy internetowe i wypłaty z wszystkich bankomatów w kraju i na świecie.
Wszystkie osoby pełnoletnie mogą założyć "Konto za Zero". Wystarczy zagwarantować wpływy na rachunek w wysokości 2 tys. zł, aby było ono za darmo. Nie trzeba też nic płacić za przelewy internetowe, kartę debetową i wypłaty z bankomatów eService, BZ WBK i oczywiście PKO Banku Polskiego.
Szczegóły na www.pkobp.pl.
Polecam.
Ekspert PKO Banku Polskiego
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)