Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80
-
07-08-10, 16:00 #1
- Siła Reputacji
- 0
Jakie konto mam wybrać, na początek?
Witam wszystkich,
Zamierzam założyć sobie pierwsze konto w jakimś banku (tanim lub darmowym), po to aby nie trzymać całej gotówki w portfelu.Czytałem wiele opinii na temat mBanku i innych.. Mam teraz ogromną prośbę do was jako klientów, użytkowników.. Zastanawiam się nad
mBank eKonto + to do oszczędzania(opłaca się ?)
multiBank
albo Inteligo.
Konto głównie do przechowywania kasy i płatności za Allegro, przelewy.
Jeżeli mBank to karta którą się dostaje to jest zwykła bankomatowa, taak? Mogę z bankomatu pobrać lub w sklepie płacić normalnie bez oprocentowania, tylko prowizja jak coś. Tak jak jest przy kartach np. z PKO? Debetowa=bankomatowa?
A i jak jest z tą obsługą w tym mBanku jedni chwalą inni mówią że tragedia?
P.S.
A może macie inne propozycje odnośnie banków, czekam na propozycje.
-
30-09-10, 15:27 #2RaquelGość
Myslę, ze juz założyłeś konto, ale jesli ktoś miałby podobne wątpliwości, to karta do konta jest to taka zwykła bankomatowa, która tez mozna płacić w sklepach. Jesli chodzi o jej koszt, to rózne banki maja swoje regulaminy. Zdaeza sie, ze jest bezpłatan ale bywa i tak, ze posiadanie takiej karty kosztuje, ale zwykle opłata nie jest naliczana kiedy klient zrobi zakupy przy jej uzycie.
-
12-10-10, 14:59 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
03-11-10, 09:00 #4
- Siła Reputacji
- 0
ja osobiście już od dobrych kilku lat mam konto w BZ WBK i zwłaszcza jeśli ktoś mieszka w Wielkopolsce, to polecam. Bankomatów jest mnóstwo, konto (<30) jest bezpłatne, możliwość utworzenia lokat, kont walutowych i co tam jeszcze byś chciał/a
generalnie ja jestem zadowolona, dlatego też np. że wypłaty z bankomatów za granicą najczęściej są bezpłatne.
żeby nie było, że to czasem jakaś kryptoreklama czy cośto napsizę też o MBanku, bo akurat moi znajomi go użuywają i ogólnie sobie chwalą, też działa bez zarzutu. Niektórym tylko przeszkadza brak możliwości kontaktu z człowiekiem przy załatwianiu czegokolwiek.
pozdrawiam i powodzenia wszystkim mającym w planach zakładanie konta
-
05-11-10, 17:17 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
26-11-10, 08:55 #6RaquelGość
-
02-12-10, 10:30 #7
- Mieszka w
- XXX
- Siła Reputacji
- 0
-
02-12-10, 15:26 #8
- Siła Reputacji
- 0
Ja z kolei korzystam z internetowego konta inteligo. Do tej pory bym go nie polecał, ze względu na dodatkowe opłaty.
Jednak ostanio nie pobierają już opłat za:
- prowadzenie konta,
- wszystkie przelewy krajowe przez internet,
- za wydanie i używanie karty o ile transakcje kartą wynoszą minimum 100 zł na miesiąc.
Dlatego u mnie duży plus. No i serwis internetowy jest intuicyjny, a operacji (w znaczącej większości bezpłatnych) można dokonywać w oddziałach PKO BP
-
01-01-11, 16:19 #9
- Mieszka w
- XXX
- Siła Reputacji
- 0
-
02-01-11, 12:23 #10RaquelGość
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)