Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25
-
18-11-10, 22:29 #21
- Siła Reputacji
- 0
Jestem z wykształcenia fizykiem i wiem, że akumulator pracuje za każdym razem kiedy podłączy się doń odbiornik, czyli w tym przypadku komórkę. Chyba, że masz na myśli inne zjawisko.
Masz na myśli podtrzymywanie systemu telefonu komórki? Bo to wydaje się całkiem oczywiste, chyba, że inną "oczywistość" masz na myśli.
Co masz na myśli mówiąc "regeneracja"?
Jeśli telefon jest wyłączony, to jest to dość oczywiste. Chociaż dla mnie to brzmi jak prawo fizyczne, ustalone przez Ciebie. Wyjaśnij celowość tego zdania.
-
19-11-10, 00:43 #22
- Siła Reputacji
- 0
Jestem z wykształcenia fizykiem i wiem, że akumulator pracuje za każdym razem kiedy podłączy się doń odbiornik, czyli w tym przypadku komórkę. Chyba, że masz na myśli inne zjawisko.
Bez przesady, uważam posty wachadełko44 za kompletną bzdurę, ale w tym jednym, jedynym wypadku ma rację - akumulator się rozładowuje, nawet gdy telefon jest wyłączony, choć jego uzasadnienie tego zjawiska jest już pozbawione sensu...
-
26-11-10, 18:29 #23
- Siła Reputacji
- 0
Tak się zastanawiam nad tym,co napisałeś.Co mógłbyś powiedzieć,gdybyś to zobaczył i doświadczył? Akumulatorek naładowany -18 październik i ponownie:25 listopad. Komórka od wczoraj jest włączona do wyczerpania się energii.Jakie procesy zachodzą podczas odgazowywania akumulatorka, który był w wodzie? Jeśli zechcesz mi przysłać zużyty akumulatorek,to podam ci adres.Akumulatorek nieuszkodzony zewnętrznie. Poniesiesz tylko opłaty związane z przesyłką. Akumulatorek może być zgazowany.Nie jest to przeszkodą w odzyskaniu jego zasobów energetycznych.Wystarczy podpisać flamastrem.Jeśli jesteś blisko Częstochowy,to jeszcze lepiej.Nie piszę tego,by się chwalić.Jestem już stary i zdarty przez życie.Znajomi korzystają z mojej wiedzy i umiejętności.Napisałem,że każdy,kto umie się posługiwać wahadełkiem,może spróbować.Akumulatorek do latarki czy komórki,to drobiazg.Do laptopa,czy do wagi elektronicznej,jest pewnego rodzaju wyzwaniem.,ale do samochodu? Ile czasu zajmie przywrócenie wszystkich wartości? W pewnym sensie;łamię znane prawa fizyki.,bo co raz uruchomię,to już pracuje nieprzerwanie. Wielu doświadcza tych zjawisk z mojej ręki i nie potrafi tego wyjaśnić.Dla mnie jest to zabawa z Energią.Nikt nie musi mi wierzyć,dopóki nie poczuje mojej Energii,lub nie zobaczy pracującego przedmiotu.W pawilonie z artykułami elektrycznymi przy Sezamie,właściciel ma w gablotce pudełko po zapałkach,które przekazałem w jego ręce. Zawsze można zapytać o to i czy jest ktoś,kto naładuje nietypowy akumulatorek,bądź baterię np: do glukometru.Tego się nie ładuje(?).Nie jestem przecież fizykiem,ale umiem wyjaśnić teorię Lensa Bohra. Teoria jest tylko teorią,gdy nie widzi się zjawisk,ale tylko coś wie się na temat i nie zna się danych dotyczących zjawiska,o którym się teoretyzuje.Życzę doznania opisanych prze ze mnie zjawisk.Pozdrawiam.:-D
-
26-11-10, 19:06 #24
- Siła Reputacji
- 0
Odnowa potencjału energetycznego,jaki został zużyty podczas pracy telefonu, bez jego doładowania przez ładowarkę.Trudno uwierzyć,ale warto dotknąć.
Jesteś fizykiem,więc wyjaśnisz w jaki sposób można odwrócić proces zgazowania akumulatorka, bez jakiejkolwiek ingerencji w jego strukturę?Jestem do dyspozycji.Koszty ponosi każdy chętny,jeśli chce dotknąć nieznanego.a,co...:-D
-
10-12-10, 22:07 #25
- Siła Reputacji
- 0
Dopiszę jeszcze,że akumulatorek w mojej nokii,wytrzymał 340 godzin,bez doładowania.Akumulatorek ma 28 m-cy.Jeśli go ustawię w tunelu magnetycznym,to ile może później wytrzymać bez ładowania?Czy to nie jest ciekawe? Mam zapasowe akumulatorki do nokii 3100,6220,SaMSUNG 3.7V 750mah.Co mam za darmo;to rozdaję darmo.:-D
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki