Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8
-
22-10-10, 09:00 #1
- Siła Reputacji
- 0
Instalacja gazowa do samochodu
Z racji niekorzystnych cen benzyny, planuję założyć instalację LPG do swojego samochodu. Może ktoś z forumowiczów orientuje się, jaką instalację sekwencyjną wybrać ? chyba chodzi głownie o producenta sterownika lub reduktora. Ewentualnie czy możecie polecić jakiś dobry warsztat w centralnej Polsce. dzięki.
-
22-10-10, 13:09 #2
- Siła Reputacji
- 0
Lepiej pytaj po znajomych mechanikach z okolicy. Jak zostawiłem samochód na przetestowanie instalacji gazowej i "renomowanej" firmy, to zrobiłem mały błąd. Okazało się, że niedokładna eksploatacja zaworów spowodowała, że przez kilka miesięcy nieświadom jeździłem z ulatniającym się gazem (wymontowany został pewien element zaworu, który się po prostu zapychał
. Szczęściem wykryłem w porę usterkę i udałem się do fachowca. Happy End.
-
11-06-14, 14:50 #3
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Instalacja gazowa do samochodu
Tez mam takie zdanie że lepiej jest się udać do sprawdzonego mechanika. Sam ostatnio przeprowadzałem mały remont mojego auta, musiałem trochę wymienić części w samochodzie. Taka wizyta u mechanika zawsze wiąże się z kosztami o tym trzeba pamiętać. Na szczęście ja chodzę systematycznie do tego samego - znamy się od lat i zawsze da mi jakiś mały rabat. Zawsze te parę złotych w kieszeni więcej. Najlepiej pytaj się ludzi może polecą Tobie jakiegoś sprawdzonego mechanika.
-
12-06-14, 08:26 #4Mariusz25Gość
-
03-11-14, 18:05 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
20-08-21, 14:50 #6
- Siła Reputacji
- 0
-
20-08-21, 14:55 #7
- Siła Reputacji
- 0
To prawda, trzeba sprawdzać stan techniczny pojazdu na gaz, ale tak samo jak każdego samochodu na inne paliwo. My na przeglądy jeździmy do warsztatu samochodowego KROS http://www.kros-stacjakontroli.pl/pr...-rejestracyjne z Konstantynowa Łódzkiego. Ich oferta jest szeroka, mają korzystne ceny. Pracują tam kompetentni i uczciwi mechanicy, którzy są dokładni, dodatkowo wykonują tam również naprawy bieżące, jeżeli ich potrzebujecie, robią to terminowo i porządnie, polecam.
-
15-12-21, 21:57 #8
- Siła Reputacji
- 0
W ostatnich dniach dużo jeździłam do klientów na terenie Krakowa i okolic. Pech chciał, że pękła mi opona w samochodzie, nie miałam pojęcia co w takiej sytuacji zrobić. Całe szczęście, jeden z moich klientów pomógł znaleźć mi na https://pomocdrogowa.info/pomoc-drogowa-krakow firmę zajmującą się pomocą w takich przypadkach.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)