Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
  1. #1
    Początkujący
    Dołączył
    February 11
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Problem z Netgear DGN2000

    Witam. Kolega przywiózł mi z Niemiec Router "Netgear DGN2000B".
    Problem dotyczy modemu ADSL, nie chce się łączyć z siecią. Nawet kontrolka nie świeci. Po za tym wszystko Działa OK. Myślałem że wymiana firmware coś pomoże ale niestety.

  2. #2
    Zaawansowany uczestnik moderator
    Dołączył
    May 06
    Postów
    1,460
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Do jakiego łącza podpinasz ten router? Masz odpowiedni Anex? Skonfigurowałeś go do pracy z twoim ADSL'em?

  3. #3
    Początkujący
    Dołączył
    February 11
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Korzystam z łącza NEOSTRADY , konfigurowałem go podobnie jak Dlinka: VPI-0
    VCI-35
    potem podałem login i hasło
    Typ połączenia PPPoE
    jeśli chodzi o anex to posiadam linię analogową.

  4. #4
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    W Niemczech korzystają w większości z linii cyfrowych, gdzie stosowany jest annex B. Literka ta jest nawet podana w nazwie modelu rutera.
    Na stronie Netgeara nie widać rozróżnienia modelu na annexy, wnioskuje więc, że wystarczy podmienić oprogramowanie na te, które wspiera annex A.
    http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/17991
    Dla pewności skontaktuj się z pomocą techniczną producenta rutera http://www.netgear.pl/pl/wsparcie

    P.S. Chociaż większość nowych centralek wspiera PPPoE, to prawidłowym trybem enkapsulacji dla Neostrady jest PPPoA.

  5. #5
    Początkujący
    Dołączył
    February 11
    Postów
    3
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Niestety okazuje się że router nadaje się tylko do łączy cyfrowych i nie da się tego zmienić. Dzięki za poradę - pozdrawiam

  6. #6
    Zaawansowany uczestnik
    Dołączył
    August 07
    Postów
    940
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Pozostaje więc go sprzedać, np. na aukcji internetowej, a za otrzymane fundusze kupić ruter do linii analogowych.
    To dobry model i myślę, że szybko znajdziesz kupca. Zaznacz tylko, że jest to sprzęt do linii cyfrowych z annexem B, np. sieć własna Netii.

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Problem z Routerem NETGEAR... Pomocy!
    By wojtek12c in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 14-02-10, 18:25
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26-07-09, 12:39
  3. Netgear wgr614 v7 problem
    By tonas in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 20-12-08, 10:24
  4. router wifi NETGEAR
    By lipieck in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 05-06-08, 13:50
  5. netgear
    By alkaz in forum Sieci LAN, WiFi
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 09-01-08, 21:34

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer