Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15
Temat: Atak na pocztę
-
17-04-12, 01:49 #11
- Siła Reputacji
- 0
Masz 2 opcje. Moim zdaniem.
1. j.w. skasowac konto. Jesli zbyt wazny jest ten e-mail, to:
2. Uzyc filtrow w kliencie pocztowym. Jesli sciagasz poczte bezposrednio na komp. uzyj dostepnych progr. do usuwania spamu.
Ponadto polcam sprawdzic sytem:
- Spybot Search & Destroy;
- Combofix
- Gmer
Pwodem tego spamu, jak sadze, jest uzyskanie twojego e-maila przez spamerow i za pomoca automatow zalewana jest twoja skrzynka. Nigdy nie uzywaj jednego adresu do wszystkich twoich dzialan w Internecie. Posiadanie kilku kont, z roznymi haslami, jest jak najbardziej na miejscu. Im bardziej prywatne dane przechowujesz na koncie, tym bardziej skomplkowane haslo powinienes uzyc.
PS gdyby twoje konto zostalo przejete, to dosc szybko zostalbys zablokowany na home.pl jako spamer.
Pzdr
-
30-08-12, 23:46 #12
- Mieszka w
- Łódź
- Siła Reputacji
- 0
Też byłam w takiej sytuacji, i to moi znajomi mnie poinformowali, że dostają ode mnie jakieś dziwne wiadomości... (a było to konto na google, wiec tam również się takie rzeczy zdarzają). Ja skasowałam konto, założyłam nowe, bo nie chciało mi się bawić w jakieś blokowanie adresów itp. No i hasło zrobiłam sobie trudniejsze
-
14-09-12, 16:49 #13
- Siła Reputacji
- 0
-
14-09-12, 19:15 #14
- Siła Reputacji
- 0
-
02-07-15, 08:42 #15
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki