Pokaż wyniki od 71 do 80 z 90
-
25-02-15, 17:36 #71ratunGość
-
09-04-15, 12:01 #72
- Mieszka w
- Bydgoszcz
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Czy polskie społeczeństwo stać na jedzenie w restauracjach?
raz na tydzień może stać (mam na myśli prawdziwe restauracje, a nie bary), ale na pewno nie codziennie, czy kilka razy w tygodniu - no chyba, że ktoś zarabia grubo ponad przeciętną, ale większość społeczeństwa musi się zadowolić marną pensją, nie pozwalająca na luksus jedzenie w porządnej restauracji.
-
14-04-15, 11:45 #73MoriGość
-
14-04-15, 14:00 #74
- Siła Reputacji
- 0
Większość społeczeństwa Polskiego stać aby od czasu do czasu wybrać się do restauracji jednak często wolą odłożyć te pieniądze na co innego. Warto też zwrócić uwagę na to ile jest restauracji w Polsce i ile ludzi z nich korzysta i nie jest to wcale mały odsetek.
-
21-05-15, 18:24 #75
- Siła Reputacji
- 0
-
22-05-15, 15:55 #76
- Siła Reputacji
- 0
Pytanie co to znaczy, że kogoś stać? Tzn. że może np. dziennie zjeść obiad w knajpie czy też udać się raz w miesiącu do knajpy. Jeśli chodzi o opcję pierwszą to raczej niewiele osób może sobie na to pozwolić. Tutaj w porównaniu do krajów zachodu jesteśmy jeszcze daleko w tyle. Tam nikt nie szykuje sobie jedzenia do pracy (a jeśli tak, to tylko np. przez wzgląd na kwestie zdrowotne). Jeśli chodzi o jednorazowe wypady to myślę, że duża część społeczeństwa może sobie na to pozwolić, a inną sprawą jest to czy swoje oszczędności chce na to przeznaczać.
-
01-06-15, 10:27 #77
- Siła Reputacji
- 0
Również często zastanawiam się kogo stać na to, żeby praktycznie codziennie jeść w restauracjach. Ja niestety na taki luksus mogę sobie pozwolić 2-3 razy w roku. Wybieram miejsca gdzie zjem coś zaskakującego i wiem, że sam nie byłbym wstanie ugotować takiego dania.
Ostatnio edytowane przez wolf ; 01-06-15 o 11:02
-
28-06-15, 13:05 #78
- Siła Reputacji
- 0
-
10-07-15, 14:53 #79olkaka11Gość
Wydaje mi się, że w większych miastach jest to coraz częstsze zjawisko i celebrujemy bardziej jedzenie. Natomiast idąc do restauracji i wydając w normalnej restauracji około 80-100zł to dość sporo, dlatego ja na takie przyjemności pozwalam sobie 1-2 razy w miesiącu. Jak wiadomo wszystko zależy od zarobków
Natomiast podczas weekendu wspólne gotowanie w domu jest przyjemnością
Pozdrawiam!
-
20-07-15, 13:55 #80MilenaGość
Tych, których stać, to stać na najlepsze i rachunki rzędu kilku tysięcy złotych na jednym posiedzeniu. Reszty nie stać w ogóle, albo czasami na jakieś naleśnikarnie za 20 złotych. Klasy średniej już u nas praktycznie nie ma. Okrutna prawda.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki