Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94
Temat: Marketing internetowy
-
12-05-14, 15:21 #41
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Marketing internetowy
Polecam skorzystać z usług konsultingu marketingowego. Dodatkowo nieocenioną formą wsparcia będzie uczestnictwo w warsztatach czy też szkoleniu.
Zapraszam na szkolenie: "Wszystko o social media marketingu" - 23 maja 2014 r.
Szkolenie to systematyzują i ukierunkowuje na konkretne działanie. Pobudza i inspiruje, ukazuje możliwości działania i rozwoju, a także buduje nowe kanały sprzedaży.
Posiadamy doświadczenie w prowadzeniu projektów dla startupów, specjalistów ds. marketingu oraz właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw.
Szkolenia prowadzone są w formie warsztatów w bardzo komfortowych warunkach, przez wzgląd na ilość uczestników - max. 9 osób.
Plan Szkolenia
Solidny background
Podstawowe pojęcia oraz statystyki.
Social media a rynek internetowy w Polsce.
Social media a rynek internetowy na świecie.
Społeczne ujęcie Internetu - social media.
Czy media społecznościowe się zmieniają?
Marketing w social media
Zasady działania, funkcjonalność oraz zasięg poszczególnych mediów społecznościowych.
Omówienie podstawowych platform komunikacji społecznej.
Specyfika komunikacji w mediach społecznościowych.
Kryteria wyboru poszczególnych platform społecznościowych w poszczególnych branżach.
Social media a tworzenie wizerunku.
Jak działają inni w social media?
Budowa strategii efektywnej komunikacji.
Analiza oraz monitoring social media
Co nam daje analiza social media?
Jak dane przekuć w wiedzę?
W jaki sposób możemy monitorować naszą firmę w Internecie?
Praktyczne zastosowanie narzędzi do monitoringu - ćwiczenia.
Dla kogo szkolenie
- Specjalistów ds. marketingu.
- Działów marketingu.
- Managerów.
- Właścicieli małych i średnich przedsiębiorstw.
- Pasjonatów social media.
- Wszystkich osób zainteresowanych tematem.Ostatnio edytowane przez wolf ; 04-03-15 o 22:07
-
12-06-14, 17:20 #42
- Siła Reputacji
- 0
A myśleliście kiedyś aby reklamować się na przykład na portalach społecznościowych? na Youtube albo facebook ? ja wpadłem na pomysł kręcenia takich krótkich chwytliwych spotów i wrzucaniu ich do sieci. Znalazłem nawet studio które mogłoby mi pomóc w realizacji. Co prawda o telewizji nawet nie myślę bo to trzeba mieć duży budżet aby wykupić czas antenowy.. Co myślicie o takiej formie reklamy ma to przyszłość?
Ostatnio edytowane przez wolf ; 04-03-15 o 22:08
-
16-06-14, 08:46 #43
-
24-07-14, 14:11 #44
- Siła Reputacji
- 0
Ja sama też próbowałam pozycjonować... Mam sklep internetowy i konkurencja jest spora... Niestety wbrew pozoriom nie jest to takie łatwe. Polecam skorzystać jednak z usługi specjalizującej się w tym firmy (ja korzystałam z Webpozycja). Nie marnuje się swojego cennego czasu a wyniki są o wiele lepsze!
-
30-07-14, 09:43 #45
- Siła Reputacji
- 0
-
12-08-14, 12:54 #46
Zdecydowanie, najpierw treści, odpowiednia strona i doświadczenie a dopiero potem można się bawić w reklamę internetową. Użytkownicy w sieci to nie zwykli kowalscy co siedzą przed telewizorem. W sieci użytkownicy wiedzą czego szukają i byle strona ich nie przekona, poszukają dalej.
Uczenie się samemu pozycjonowania bez przyszłej pracy w tej branży nie ma sensu ze względu na masę nowych informacji na bieżąco. Tylko ktoś kto pracuje przy tym, ma informacje na bieżąco, posiada doświadczenie jest w stanie zrobić pozycjonowanie dobrze.
-
13-08-14, 10:16 #47pepkaGość
Ja dodam jeszcze,że bez odpowiedniego zaplecza ma się raczej mniejszą szansę na osiągnięcie sukcesu w branży. Jest to podstawa jeśli chcemy osiągnąć coś w tym zakresie.
Sama kiedyś próbowałam sama pozycjonować stronę - głównie linkami ale niestety przez spadła. Aktualnie pozycjonowanie prowadzi mi firma Apogeum. Nie jest to takie drogie ale jednak w przypadku sklepu nie warto jest oszczędzać ponieważ od tego zależą dochody.Ostatnio edytowane przez wolf ; 04-03-15 o 22:08
-
20-08-14, 09:10 #48
- Siła Reputacji
- 0
-
20-08-14, 12:02 #49
-
20-08-14, 14:07 #50
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki