Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22
-
22-08-11, 21:34 #11
- Siła Reputacji
- 0
Ok miesiąc temu instalowałem WRTU54G-TM, obsługuje do 5 maszyn po wifi, w tym czasie, wg. mojej wiedzy ani jednego resetu. Na allegro ok 60zł.
-
22-08-11, 23:22 #12
- Siła Reputacji
- 0
Ja skaczę różnie między: D-Linkami, Link Sysami i Tp-linkami. W chwili obecnej posiadam już mający kilka lat model TP-Link TL-WR340G i nie mam z nim problemów. Może sprawić niektórym mniej doświadczonym problemy zabawa z przekierowywaniem portów, ale poza tym nawet przy wspomnianych w poprzednim poście ścianach nie musiałem go jeszcze celowo resetować nigdy. Ostatni raz był wyłączony gdy czyściłem i porządkowałem kable. Jakoś 2 miesiące temu. Wcześniej gdy robiłem mu upgrade fimware'u jakoś 4-5 miesięcy temu. A jeszcze wcześniej to... Moment zakupu
Tak więc nie mogę narzekać na awaryjność. Model nie ma jeszcze obsługi 108, ale i tak sprzęt w mieszkaniu chodzi na 54 i nie ma szybszych, więc mi to obojętne. Konfigurowanie dostępu po MAC, WPA2 więc mniej trosk o bezpieczeństwo, Ogólnie trochę można się pobawić w konfiguracji zaawansowanej, więc jeśli coś tam kumasz to możesz fajnie to maleństwo pod siebie skonfigurować.
-
24-04-12, 01:35 #13andziaGość
Router
Chce kupić router do domku żeby zrobic siec bezprzewodową - mam 250m, parter i piętro i potrzebuję coś na 3 laptopy dla dzieci i dla nas plus drukarke. Mąż tez chciał jakos firmy ogladać więc coś pod tym katem. Myślimy o routerze marki Linksys , poleciła i sasiadka bo podobno ma cos takiego jak kontrola rodzicielska. Czy to faktycznie dobry sprzet?
-
27-04-12, 19:23 #14
- Siła Reputacji
- 0
router
Jasne - linksys to marka znana z niezawodności , ja mam od nich już 3 urządzenie i marki nie zmienię , nikt mnie nie przekona - pełne zadowolenie
w kwestii kontroli rodzicielskiej o którą pytasz- fakt, linksys daje to w oprogramowaniu do routerów cisco connect - fajna sprawa bo i czas korzystania z neta dzieciakom ustawisz i zablokujesz co chcesz , ja bym brał
-
02-07-12, 15:10 #15
- Siła Reputacji
- 0
-
30-08-12, 13:52 #16
- Siła Reputacji
- 0
Na pewno nie polecam Ci D Linka DL-524 - ja go mam i zasięg beznadzielny. Mam mieszkanie 100 m - cieniutkie ścianki i na drugim końcu mieszkania prawie zero zasiegu, co chwile zrywa połączenie.
Wcześniej miałem TP-LInka , nie pamietam modelu i był świetny, zasięg miałem nawet na ulicy a mieszkam na 3 piętrze, mega wypas sprzęt, szkoda że brat go zdemolował
-
30-08-12, 14:11 #17
- Siła Reputacji
- 0
-
10-09-12, 12:06 #18
- Mieszka w
- Poznań
- Siła Reputacji
- 0
Odp: router
Jeśli ktoś chce założyć sobie router wifi w domu to kierować się powinien wyłącznie ceną oraz długością gwarancji. Marka niewiele mówi. Można kupić dobry router Asusa czy Linksys, które będą się zawieszać przy dużej liczbie połączeń. A można i dostać TP Linka, który sprawnie działać będzie przez lata.
-
14-09-12, 17:46 #19
- Siła Reputacji
- 0
-
13-06-13, 13:53 #20wielkibratGość
Odp: Router dla domu jednorodzinnego.
U siebie mam Netgear WNDR3700. 3 kompy łączą się przez wifi, jeden przez kabel - nikt nie ma problemów z siecią. Zasięg na drugiej stronie mieszkania. Do tego on ma port USB. Stworzyliśmy sobie w ten sposób dysk sieciowy - mega przydatna opcja do szybkiego udostępniania plików.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki