Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28
-
28-12-11, 13:48 #21andziaGość
programy biurowe w chmurze
Chyba w dobrym wątku zapytam bo omawiacie tu takie programy w chmurze- co myślicie o czymś takim https://www.wirtualnebiuro-aliorbank.pl/
Zastanawiam się czy nie skorzystać bo wiele z tego by mi się przydało, z programu szybkafaktura.pl juz korzystam ale myslę nad resztą
-
06-01-12, 20:39 #22
- Siła Reputacji
- 0
Ja ogólnie oceniam chmurę jak najlepiej - tak, jak już zostało napisane - firmy mające w swojej ofercie takie usługi dbają o bezpieczeństwo danych w najwyższym stopniu. Utrata wiarygodności i zaufania klientów to rzecz, której nie kupią sobie na nowo po awarii albo włamaniu. Pisano też o zarządzaniu chmurami przez zagraniczne firmy, a warto się zorientować, że w Polsce też są świadczone cloudowe usługi (osobiście mam do czynienia z Cloud2b), których zaplecze techniczne jest zlokalizowane w krajowych Data Center.
-
23-04-12, 13:39 #23
- Siła Reputacji
- 0
Chmura to pojęcie dosyć szerokie.
Według mnie wygodne jest korzystanie z programów "wyglądających" tak samo na każdym komputerze, bez konieczności aktualizowania wersji. I dostęp do tych samych danych, niezależnie od miejsca pobytu. Oszczędza czas i nie pochłania uwagi. Warto co najmniej spróbować takiego rozwiązania.
-
23-04-12, 20:26 #24MiroGość
-
23-04-12, 22:37 #25
- Siła Reputacji
- 0
-
24-04-12, 08:45 #26
- Siła Reputacji
- 0
-
18-12-13, 14:02 #27
- Siła Reputacji
- 0
-
01-08-14, 11:30 #28mezoGość
Odp: Programy biurowe dostępne z przeglądarki
Można korzystać z oprogramowania typu Google Docs i innych tego typu usług - ale zwróćcie uwagę na jedną rzecz - dokumenty które trzymane są w takiej chmurze, nie należą do nas. Teoretycznie ktoś inny może mieć do nich wgląd - dlatego poważne firmy nie bawią się w tego typu rzeczy i inwestują we własną "chmurę" obliczeniową nad którą mają pełną ochronę. Jednym z czołowych dostawców tego typu rozwiązań na naszym rynku jest np StreamSoft i program Firmino - więcej na http://www.streamsoft.pl/programy-w-chmurze/
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki