Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13
-
13-10-11, 15:29 #1
- Siła Reputacji
- 0
czy ta osoba podszywa sie za pracownika tp?
Witam, moj problem dotyczy tego ze ostatnio dzwonil do mnie pan przedstawil sie jako pracownik telekomunikacji,
proponowal oferte internetu przez pierwsze 4 miesiace za darmo na okres 24 miesiecy,z modemem za 29 zl,
zgodzilem sie podalem adres i moj pesel,maja byc u mnie we wtorek.
Mam teraz dylemat czy to naprawde byl pracownik tp czy jakas osoba ktora sie podszywa. Rozmawialem przed chwila z pracownikiem
tp a On powiedzial ze takie oferty nie maja, jest tylko na 2 miesiace za gratis,z modemem 30 zl mowil takze zebym uwazal. Co o tym sadzicie?
-
14-10-11, 07:57 #2
- Siła Reputacji
- 0
-
14-10-11, 08:25 #3
- Siła Reputacji
- 0
Pytanie tylko, czy podałeś dane, aby przyszli i podpisali umowę u Ciebie na miejscu, czy zawarłeś ją drogą telefoniczną. Generalnie oni przedstawiają się jako pracownicy telekomunikacji, wykorzystują wtedy analogię do nazwy telekomunikacja polska, która nam się jednoznacznie kojarzy z TP SA.
Jeżeli przyjdą podpisać do Ciebie umowę zawsze możesz zrezygnować. Jeżeli drogą telefoniczną zawarłeś umowę przyjdą dokończyć formalności u Ciebie (podpisać papiery), jeżeli odstąpisz mogą wykorzystać nagranie jako dowód w sprawie przeciwko Tobie.
taniklucz.pl - tanie klucze aktywacyjne do gier Steam, Battle.Net, Origin, uPlay, GOG.comOstatnio edytowane przez miszkos ; 15-12-15 o 13:16
-
15-10-11, 11:09 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
15-10-11, 19:50 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
15-10-11, 19:59 #6
- Siła Reputacji
- 0
Zapomniałem dopisać wyżej.Podałem dane, gość chce do mnie przyjsc w wt.Dzwoniłem do niego żeby odmówić ale nie odbiera. Zadzwonił tez do mnie wcześniej z tym abym zaplacił zaległy rachunek za telefon ponieważ jeśli tego nie zrobie On nie bedzie mógł przygotować umowy, takiego im zaplace.
Lepiej iść do telekomunikacji i tam wszystko w biurze załatwić, ale ciekawi mnie to jeżeli to jest jakiś pośrednik lub coś typu Telekomunikacja Novum czy Telepolska tak jak pisaliście powyżej, to zkąd On wiedział o tym zaległym rachunku, no wiedzieć wiedział ale popełnił błąd w miesiacu mam nie zapłacony Wrzesień a On mi dzwoni i mówi żebym zapłacił Czerwiec, a przecież ten miesiać mam zapłacony faktóry sa i wgl.
-
07-02-12, 20:00 #7
- Siła Reputacji
- 0
Witam,
być może watek już stary, ale za to z chęcią się wypowiem, że ja korzystam z telekomunikacji novum. Sam już nie pamiętam czy na początku ogarniałem z kim rozmawiam, czy dopiero przy podpisaniu umowy. W każdym razie otrzymałem od nich lepsze warunki, także nie rozumiem dlaczego miałbym narzekać.
-
22-05-12, 18:22 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
27-08-12, 10:58 #9
- Siła Reputacji
- 0
kłopotliwy termin "telekomunikacja"
wiele osób słysząc w słuchawce, że ktoś dzwoni do nich jako przedstawiciel z Telekomunikacji, są przekonane, że to ktoś z TPSA. A przecież to nie prawda. Tym terminem może posługiwać się każdy, kto pracuje w firmie telekomunikacyjnej i nie jest to wprowadzanie klienta w błąd, tylko niestety efekt schematycznego myślenia niektórych osób.
-
27-08-12, 13:26 #10
- Mieszka w
- Rzeszów
- Siła Reputacji
- 0
Raczej obstawiałbym, że to nie był pracownik TP.
Kiedyś miałem telefon. Też niby z telekomunikacji. No i Pani uprzejmie mówi do mnie, że TP ma nowe rachunki i wytłumaczy mi co gdzie znajdę na rachunku. Więc myślę z uprzejmości posłuchamPoprosiła mnie bym sobie włączył E-fakturę lub wziął rachunek do rączki. I mówi tu ma pan tu to.. itd.. potem dochodzi do miejsca z internetem i każe sobie przeczytać
)) No więc ja czytam, że Pakiet Fun PACK 40 mb itd. A ta do mnie, a to przepraszam pomyłka i odłożyła słuchawkę
Numer oczywiście zastrzeżony. Teraz jeżeli ktoś do mnie dzwoni z TP to proszę by dzwonił z numeru, który mogę zidentyfikować po czym odkładam słuchawkęPo prostu Hidden Content i2e Hidden Content
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki