Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
Temat: problem z routerem
-
13-10-11, 22:17 #1
- Siła Reputacji
- 0
problem z routerem
Mam taki problem z routerem. Czasami jest tak, że internet z tego routera po prostu przestaje działać. Komputer widzi router i nawet jest do niego podłączony, ale tylko jest sieć lokalna. Internet nie działa. Jeśli się rozłączę z routerem i staram się od nowa połączyć to już nie mogę się połączyć. Wifi go widzi, ale nie można się połączyć. Problem rozwiązuje się po odłączeniu routera z sieci i podłączenie od nowa. Aleee.. dziwne w tym wszystkim jest to, że to się dzieje nieregularnie. Bywa, że przez dwa tygodnie internet śmiga bez problemu, a czasami kilka razy dziennie muszę zrestartować router. Wiecie jaka może być tego przyczyna?
-
14-10-11, 11:55 #2
- Mieszka w
- Kozienice, Poland
- Siła Reputacji
- 0
-
15-10-11, 01:07 #3
- Siła Reputacji
- 0
Jeśli się rozłączę z routerem i staram się od nowa połączyć to już nie mogę się połączyć. Wifi go widzi, ale nie można się połączyć.
Zaktualizuj oprogramowania routera, jak nie pomoże, to wymiana na inny.
-
16-10-11, 02:19 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
18-10-11, 21:32 #5
- Siła Reputacji
- 0
-
19-10-11, 09:33 #6
- Siła Reputacji
- 0
Ja obstawiam nieprawidłowo skonfigurowane połączenie pomiędzy tymi dwoma urządzeniami robiącymu za router. Nie wiem ile lat mają owe urządzenia, ale możliwe iż nieprawidłowo sobie połaczenie tworzą. Czasem wynika to ze złego podłączenia kabli (do nie tego portu) i któreś z urządzeń w pewnym momencie, ni z tego, ni z owego może "zgłupieć". Większość sprzętu nowszego rzekomo radzi sobie z choćby zastosowanym kablem i możesz pomiędzy urządzeniami zastosować zwykły a i tak soft sobie w locie je może scrossować bądź nie, zależnie jakie urządzenie wykryje na drugim końcu. Ale to tylko soft i średnio temu rozwiązaniu wierzę.
Z tego co pisze autor, sądzę że za bramę robi netgear i on powinien zająć się także przydzielaniem adresów w sieci. Problemem teraz jest to czy pentagram został w prawidłowy sposób skonfigurowany jako "transparentny"
-
21-10-11, 22:06 #7
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki