Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1
    Początkujący
    Dołączył
    June 11
    Postów
    11
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    PHP i szablon w CMS

    Witam
    Ucze sie robic strony przy pomocy CMS'ow i mam pewien problem ze skryptami php, a dokladniej z tym ze nie wiem jak zrobic by jego wynik wyswietlal sie jak normalna strona z ustawionym templatem czy to w WordPressie czy w Joomli.
    Mam taki formularz w html, ktory wyswietla sie tak jak chce, bo dodaje go jako normalna strone, czy tez artykul:
    Kod:
    <html> 
    <body >
    <br> <br> <br> <br> 
    
    <center> 
    <form  action="2md5.php" method=post>
     <table border=0> 
     <td>
     <input  type="text" name="str" />
     </td>
     	<td>
     	<select name="method">
     	<option value="md5">MD5</option>
     	<option value="sha1">SHA1</option>
    	</select>
    	</td> 
    	<tr> 
    <td colspan=2>
    <center >
    <input  type="submit" value="Hash it" />
    </center> 
    <td> 
    </table >
    </form> 
     
     
    </center> 
    </body>
    </html>
    jak widac submit prowadzi do 2md5.php, czyli:

    Kod:
    <?php 
    
    $str=$_POST['str'];
    $method=$_POST['method'];
    
    switch($method)
    {
      case "sha1":
      {
      $str_enc=sha1($str);
      echo "SHA1 hash - ".$str_enc."<br>strlen of hash - ".strlen($str_enc); 
      break;
      }
      case "md5":
      {
      $str_enc=md5($str);
      echo "MD5 hash - ".$str_enc."<br>strlen of hash - ".strlen($str_enc); 
      break;
      }
    }
    
    
    ?>
    I wlasnie z tym phpekiem jest problem bo sam algorytm dziala dobrze, chodzi tylko o to jak zrobic by wynik wyswietlal sie zgodnie ze stylem?
    Jesli to ma jakies znaczenie to wszystko parsuje WebServer na Windows XP (lokalnie)
    Jako, ze czesc z was to w jakims stopniu webmasterzy, to tez to pytanie kieruje do was.
    Z gory dziekuje

  2. #2
    Uczestnik Forum
    Dołączył
    August 09
    Postów
    69
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Hmmm... A gdzie Ty w tym drugim kodzie masz JAKIKOLWIEK kod html, który by pobierał informacje o stylu. Walnąłeś radośnie echo z wynikiem i oczekujesz, że mając takie informacje całą reszte kodu sobie przeglądarka "wyczaruje"?
    Nigdzie nie masz osadzenia tego skryptu w layoucie serwisu czy CMS, więc zapewne wali Ci białą stronę z samym wynikiem. Naprawdę musisz lepiej zrozumieć jak wygląda tworzenie layoutu. Albo więc ten drugi skrypt obudujesz layoutem, albo wyliczoną rzecz prześlesz dalej do innej strony jako parametr(GET, SESSION, cokolwiek), który zostanie na niej wyświetlony.

  3. #3
    Początkujący
    Dołączył
    June 11
    Postów
    11
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    No wlasnie w drugim kodzie nie ma informacji o stylu bo nie wiem gdzie i jak ja mam wklepac

  4. #4
    Uczestnik Forum
    Dołączył
    August 09
    Postów
    69
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    A ja i tysiące tych, którzy się znają, oczywiście z tego wszystkiego co dałeś mamy Ci powiedzieć co jak? No to napisałem: nie wstawiłeś tego fragmentu kodu w layout/szablon strony, tylko radośnie wyplułeś do przeglądarki sam wynik. Co Ci mam więcej napisać jeszcze? Że masz to zrobić podobnie jak w kodzie pierwszym, z całą strukturą tagów html? No przecież to już napisałem wcześniej. Jeśli masz jakiś CMS, to odpowiednio dołącz ten wynik. A jak? No... Czarodziejem to tutaj nikt nie jest, nie wie czego używasz jako CMS, a nawet jeśli pozna nazwę, to nie ma pewności, cktoś, kto tutaj pisze odpowiedź, akurat zna ten CMS na wylot, by Ci z marszu napisać: zrób A, B, C i zadzierga.

  5. #5
    Początkujący
    Dołączył
    June 11
    Postów
    11
    Siła Reputacji
    0


    Twoja ocena: Yes No

    Ok, dzieki..."Czarodzieju". Zabacze co da sie zrobic

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  

Jak czytać DI?

Powered by  
ATMAN EcoSerwer