Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4
-
18-01-12, 11:15 #1
- Siła Reputacji
- 0
Laptop zawiesza się. Sam się włącza i wyłącza
Witam. Mam taki problem gdyż dzieje się cos z laptopem. Włączam go i zawiesza się w różnych momentach. Czasami włączy się normalnie działa z 30 minut i zawiesza się. czasami zawiesza się podczas ładowania systemu, zdarza się nawet iż zawiesza się gdy wyświetla się napis gateway(to wtedy gry można wejsc do biosa). w biosie tez raz mi się zawiesił. I co najdziwniejsze czasami laptop po włączeniu działa ze 3 sek po czy wyłącza się i sam włącza i może robić tak przez godzine. dziwne jest to iż tak dziwnie się zawiesza. bym zapomniał zdarzyło sie również że zawiesił się gdy go włączyłem pojawij sie czarny ekran i koniec zawiecha.
Bardzo prosze o pomoc. z góry Dziękuje
-
19-01-12, 08:36 #2
- Siła Reputacji
- 0
A czy są jeszcze jakieś inne objawy? Ja podobne objawy miałem, gdy padała mi karta graiczna. Problemem było jej takie działanie, że zaczęła się przegrzewać i automatycznie przegrzewała szybko cały laptp, a te mają czujniki bezpieczeństwa. Zaczęło się od drobnych i spradycznych wyłaczeń, ale w końcudoszło do kompletnego unieruchomienia. Od razu na starcie biały ekran i nawet do BIOSa nie mogłem wejść. Powiedz może jakie masz podzespoły w laptopie, bo niektóre są mocno awaryjne. Ja się dowiedziałem z forum jednego, że moja grafika jest jedną z najbardziej awaryjnych laptopowych od kilku lat i nie wytrzymuje dwóch w większości wypadków.
Na poczatek weź jednak rozkręć laptopa i przeczyść wszystko z kurzu, bo to jego zaleganie powoduje początkowe stadium przegrzewania się. Jeśli to zaniedbasz, dojdzie do tego, że przegrzejesz podzespoły i w końcu uszkodzisz termicznie jakiś. Wtedy już tylko do serwisu. A Ci zazwyczaj zawyrokują, że albo idzie kilka podzespołów za kilkaset pln do wymiany, albo sie tego nie ruszą, przeczyszczą i dadzą mu góra rok, a Ty szykuj kasę na nowego. Mi sprawdzili kompa gruntownie, powiedzieli o lekko uszkodzonej matrycy, wymienili grafikę i oznajmili, że będzie z problemami chodził około roku jeszcze lub może ciut dłużej. Padł na amen po kilku miesiącach.
-
18-12-12, 12:27 #3
- Mieszka w
- Gdańsk
- Siła Reputacji
- 0
-
22-10-15, 18:11 #4
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Laptop zawiesza się. Sam się włącza i wyłącza
Witam moj problem z laptopem Toshiba taki sam jak kolezanki zawiesza sie i nic nie moge zrobic tylko wylaczyc go lub sam sie wylacza spr to programem Hd Tune I HWMonitor i wszystko bylo ok. Nie wiem co robic. Najczesciej to sie zawiesza jak przegladam strony w necie i tak 10 min wytrzymuje bez zawieszenia. Jest przeczyszczony.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki