Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25
-
07-02-12, 15:48 #1
- Siła Reputacji
- 0
Problem z dłużnikiem... czy udać się do firmy windykacyjnej?
witam,
mam bardzo delikatny problem. sprawa dotyczy jednego z moich kluczowych dostawców. Jest z nim troche utrudniony kontakt, nie zapłacił faktur- są już wymagalne. co plecilibyscie mi zrobić w takiej sytuacji, czy należy teraz zlecić sprawę do windykatora? przyznam, że zależy mi na utrzymaniu dobrej relacji z kontrachentem... pod warunkiem, że będzie to możliwe...
z góry dziękuję za odpowiedź.
-
08-02-12, 13:45 #2
- Siła Reputacji
- 0
Pomimo tego, że ostateczna decyzja należy wyłącznie do Ciebie, to radziłbym na początku we własnym zakresie zmotywować dłużnika do zapłaty. Istnieje przecież szansa, że odzyskasz wtedy 100% długu.
Sprzedając dług, nie odzyskasz 100% pieniędzy...Ostatnio edytowane przez wolf ; 06-03-15 o 11:16
-
09-02-12, 08:50 #3
- Siła Reputacji
- 0
-
02-05-12, 08:23 #4
- Siła Reputacji
- 0
-
02-05-12, 11:28 #5simian raticusGość
Jak spłaty długu będzie unikać to komoras dożywotnio! Do więzienia się dłużników wsadzać nieopłaca, bo straty również generują dla kraju! Utrzymanie więźnia kosztuje i uczciwy podatnik traci na tym i tak! Taki teń świat jest, że liczą się tylko "haki und kwity" niestety. Wspaniali and świetni ludzie są! Żyć i nie umierać & hajs kosić na umór, masowo und na potęgę and do końca! JOKE!
-
02-05-12, 16:28 #6
- Siła Reputacji
- 0
Moze odbiegne troche od tematu ale ... ja nie wiem dlaczego u nas wiezniowie siedza i sie nudza, moim zdaniem oni powinni pracowac spolecznie, w ten sposob powinni zarobic na swoje utrzymanie i by im to pomoglo w resocjalizacji. Stawki powinny byc odpowiednio "wysokie" za taka prace a praca od rana do wieczora aby po powrocie do "domku" padli na lozko i juz nie mieli sily na nic. Czemu zaden z politykow sie za to nie wezmie tylko wymyslaja rzeczy dziwne w stylu podejmowanie decyzji ad sprzedazy jakis medykamentow przez aptekarzy, komu to potrzebne? Natomiast na pewno by sie przydalo posprzatanie placow, kwietnikow i ulic, to znowu nie taka ciezka praca. Co do platnosci to powinien byc wprowadzony taki obowiazek zaplaty i tak obwarowany karami, ze jak by mi ktos miesiac albo dwa placil po terminie to by musial duzo wiecej zaplacic, to tez jest zmora polskiego biznesu. obijaja sie furami a faktur nie placa. Na razie to nasze prawo to taka kosmetyka tylko na papierze a tu powinno sie zadbac o twarz jakimis dobrymi kosmetykami.
Ostatnio edytowane przez wolf ; 16-06-15 o 09:16
-
19-09-12, 13:45 #7WitkaGość
Odp: Problem z dłużnikiem... czy udać się do firmy windykacyjnej?
Co do ściągania takiego długu, - to zanim przekazałabym sprawę do działu krajowa lub windykacja zagraniczna, to najpierw jednak tak jak koledzy wyżej piszą: dzwonić do dostawców, pisać, przypominać, dzwonić, znów dzwonić, wysłać przedsądowe wezwanie do zapłaty i dopiero na koniec windykacja albo od razu sprzedać te długi..
Ostatnio edytowane przez wolf ; 06-03-15 o 11:16
-
05-10-12, 20:19 #8
- Siła Reputacji
- 0
-
15-02-13, 12:21 #9
- Siła Reputacji
- 0
-
19-02-13, 23:17 #10
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Problem z dłużnikiem... czy udać się do firmy windykacyjnej?
czasem nawet komo nie pomoże. Mój tata ściągał z niewypłacalnego gościa, komornik nic nie mógł zrobić - facet szybko przepisał swoją własność, zatrudnił się w firmie jako pracownik na najniższej krajowej, a komornik w uzasadnieniu napisał, że z najniższej nie można ściągać... Na niektórych nic nie działa :P
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki