Pokaż wyniki od 21 do 30 z 73
Temat: Firmy padają jak muchy
-
11-08-12, 08:22 #21xplusGość
Na początek proponuję zapoznanie się z artykułem na tym blogu. Polityka prowadzi do zniszczenia naszej gospodarki i niedługo będziemy pracować za przysłowiową kromkę chleba. Tylko opamiętanie sie ludzi i edukacja finansowa może przynieść efekty
Ostatnio edytowane przez wolf ; 09-07-15 o 10:11
-
11-08-12, 10:03 #22
- Siła Reputacji
- 0
-
11-08-12, 20:09 #23xplusGość
-
12-08-12, 15:21 #24
-
13-08-12, 09:15 #25
- Siła Reputacji
- 0
Pozycja 69 mowisz
... problem w PL jest taki, ze ci, ktorzy dorwa sie do wladzy, jak pokazuje zycie, nie wazne co mowili przed wyborami, po wyborach i tak robia co innego. Expoze donka z 2007 r, obnizymy podatki i bedziemy dazyc do obnizenia innych obciazen dla obywateli i co z tego mamy, podatki i inne obciazenia ida wciaz do gory. Wiec niestety rozwiazaniem nie jest wybranie tych od pozycji 69 bo zapewne nic nie zrobia a ich doradcy zrobia to po swojemu, wiec jak zwykle, bedzie, ze chcieli dobrze a wyszlo jak zawsze ...
Jedynym rozwiazaniem bylo by dojscie do wladzy ludzi, ktorzy sa tak mocno przekonani, ze obnizenie podatkow i innych obciazen, zwiekszy zasoby portfela i rozrusza gospodarke, iz zdecydowaliby sie na taki krok pomimo, ze cyferki pokazywalyby, ze wplywy do budzetu spadna. Ja bym tak zrobil, obnizylbym podatki, oplaty itp. biznes przyszedl by do PL, zmienilbym zasady wyprowadzania pieniadza z kraju, bo ostatni przyklad ... dlaczego uefa byla zwolniona z zaplacenia podatku w PL? albo zarobki bankow.... tez wychodza sobie gdzies tam, podobnie sieci supermatketow, najpierw ulga a pozniej transfery.
Oczywiscie mnie nie wybierajcie bo jak bym sie dorwal do wladzy do moglyby mi klapki na oczy opasc i bym wam podwyzszyl podatki. Takie klapki, nie wiem czy wiecie sa automatycznie instalowane kazdemu, kto przekroczy progi na wiejskiej. No nie bez powodu nazywa sie to wiejska, bo jak chlop sciagnie konia kupionego gdzies tam do siebie na wioske to co mu robi by dobrze pracowal? - zaklada mu klapki na oczy.
-
14-08-12, 07:52 #26xplusGość
Klapki na oczy zakłada się po to żeby koń widział tylko przed sobą a nie po bokach i nam tez by sie to przydało. Widzimy wszystko po bokach a nie widzimy własnych dróg. Naprawianie nalezy zacząć od siebie, zbojkotować koncerny chemiczne, farmaceutyczne i paliwowe. Są odpowiednie sposoby żeby zyc bez uzależnienia od nich. Do tego zlikwidować zadłużenie robione niezgodnie z Konstytucją a to sie przełoży na zmniejszenie podatków
-
19-08-12, 13:20 #27
- Mieszka w
- Myszków
- Siła Reputacji
- 0
To przykre, a to jeszcze nie koniec, kulminacja wg. prognoz ma nastąpić w 2013 roku. Jak rząd nic nie zrobi, setki firm upadnie, tysiące ludzi stracą pracę.
---------------
Pozdrawiam,
Specjalista SEO Mariusz Kołacz
Więcej informacji o mnie znajdziesz tutaj.Ostatnio edytowane przez Mariusz Kolacz ; 25-06-14 o 15:28
-
20-08-12, 14:21 #28xplusGość
-
22-08-12, 15:59 #29
- Siła Reputacji
- 0
Niestety mamy takie przepisy jakie mamy. Wiele firm jest też zakładanych przez osoby, które straciły pracę na etacie i nie mogą znaleźć innej, występowały o dotację czy to z UP czy UE i startowały w biznesie. Fajnie, że brały sprawy w swoje ręce i jednocześnie szkoda, że im się nie udało.
-
24-08-12, 15:35 #30
- Siła Reputacji
- 0
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki