Pokaż wyniki od 11 do 20 z 73
Temat: Firmy padają jak muchy
-
01-03-12, 16:07 #11
- Siła Reputacji
- 0
no nie przesadzajmy nie wszystkie firmy bankrutuja, dawniej nie widzialo sie tylu wypasionych bryk co teraz, ktos tam musi zawyzac ta srednia krajowa
kosmetyczka Opole
dobra kosmetyczka Opole
dobry Salon kosmetyczny w Opolu
-
03-03-12, 19:50 #12
- Mieszka w
- Polska
- Siła Reputacji
- 0
dawanie pieniedzy
Jeżeli chcecie kogoś zniszczyć albo zniewolić albo odebrać suwerenność to dajcie mu pieniądze Proszę policzyć ile było w Polsce przedsiębiorstw przed przystąpieniem do UE jakie mieliśmy długi a co mamy teraz a przecież dostaliśmy miliardy euro dotacji ? gdzie się podziały i kto spłaci długi?
-
03-03-12, 19:59 #13
- Mieszka w
- Polska
- Siła Reputacji
- 0
skąd pieniądze abrakadabra
Polak pojechał do kolegi do Francji patrzy a tu piękna chata samochód dacza jak sie tego dorobiłeś pyta zaskoczony podejdź do okna widzisz tą autostradę? to ja ją budowałem
Francuz przyjeżdża do Polski z rewizytą patrzy a tu piękny pałac jezioro samochody jak się dorobiłeś tego majątku pyta zaskoczony? podejdź do okna mówi Polak widzisz tą autostradę nie odpowiada Francuz
-
04-03-12, 13:03 #14
- Siła Reputacji
- 0
czyli pieniadze biora sie z pracy, pod warunkiem, ze chcesz spokojnie spac a bez pracy jak chcesz sie wciaz baz, ze w koncu zapuka abw i zapyta dlaczego zamiast autostrady tutaj stoi twoj dom, nefretete Opole strony www Opole
-
05-03-12, 07:43 #15
- Mieszka w
- Polska
- Siła Reputacji
- 0
spokojny sen
znajomy lekarz specjalista w swej dziedzinie wybudował piękny dom
nad brzegiem jeziora
Jego dorosły syn wybrał się na zabawę swoim samochodem poznał świetną dziewczynę po zabawie postanowił odwieść ją o domu po drodze zatrzymała ich policja do kontroli policjant sięgnął za siedzenie i znalazł narkotyki U lekarza zjawił się prokurator "podoba mi się Pana dom chyba że woli Pan aby syn siedział za narkotyki"
Ja marzę o tym żeby można było uczciwie pracować i spokojnie spać ale w tym kraju to jest niemożliwe żeby spokojnie spać trzeba być bezdomnym żebrakiem albo być całkowicie pozbawionym świadomości
Mam pytanie kiedyś gdy była budowana autostrada Świecko -Świebodzin Polak pracujący w Ameryce postanowił wybudować przy niej restaurację uzyskał wszystkie zezwolenia zjazdy itd Przed ukończeniem budowy zjawił się u niego przedstawiciel? i powiedział że jeżeli chce zrealizować plany musi go wziąć jako wspólnika Polak się nie zgodził Do pilnowania inwestycji zatrudnił bardzo uczciwego inżyniera
Gdy będąc w stanach nie mógł się z nim skontaktować zaniepokojony wrócił do kraju okazało się że wszystko zostało sprzedane a jego inżynier został zamordowany gdy zgłosił się na policję okazało się że on też nie żyje jakaś kobieta przechodziła koło posterunku i powiedziała że Pan nie żyje stwierdził policjant przecież ja żyję to niech Pan to udowodni !! i teraz moje pytanie co się stało z Polakiem czy wyjechał do Stanów?
-
25-07-12, 05:52 #16
- Siła Reputacji
- 0
Ja znam sprawę jakby od środka, ale pozwólcie, że nie będę się chwalił szczegółami. I z tego "środka" widać wyraźnie - większość firm, które znałem upadła, bo ich właściciele nie byli kompletnie przygotowani do ich prowadzenia. Pani w urzędzie pracy dała dofinansowanie na rozpoczęcie działalności po krótkiej rozmowie z innym urzędnikiem - doradcą zawodowym - który pyta zawsze o takie pierdoły, że głowa boli. No sory, ale nie da się na konkurencyjnym rynku (czyli na większości) rozwinąć firmy jeśli się jest tylko dobrym w tym, co się oferuje, np. - z mojego podwórka - projektuje strony www./ Trzeba umieć je jeszcze sprzedać, ale:
- tego na początku nikt nie wie - i zanim się dowie i nauczy, firma z dofinansowania upada
- nikt w urzędzie nie pyta: skąd masz zamiar mieć klientów. Skąd oni mają wiedzieć jakie umiejętnosci sa potrzebne do prowadzenia firmy, jeśli oni są urzędnikami, czyli pracują w instytucji, która z wolnym rynkiem ma mało wspólnego?
-
04-08-12, 08:53 #17xplusGość
-
04-08-12, 09:59 #18
- Siła Reputacji
- 0
@xplus a jaka to edukacje proponujesz, moze sam bym sie zapisal
@mkrawczykowski "I z tego "środka" widać wyraźnie - większość firm, które znałem upadła, bo ich właściciele nie byli kompletnie przygotowani do ich prowadzenia" nieraz sie dziwilem gosciowi jak moze prowadzic firme a jednak prowadzil, czasmi niektorzy maja slepe szczescie bo jak nazwac szefem kogos, ktoremu pracownicy mowia co ma zrobic, a wierzcie mi takie przypadki mialem.
-
06-08-12, 08:08 #19
- Siła Reputacji
- 0
jest tak jak piszecie od jakiegoś czasu obserwuje że nasze państwo jest coraz bardziej zadłużone i tym samym coraz trudniej jest sprzedawać cokolwiek, ponieważ ludzie nie mają pieniędzy. wszyscy chcą tanio i dobrze, a firmy z jednej branży konkurują cenami co w efekcie niszczy ich samych.
-
10-08-12, 11:27 #20
- Siła Reputacji
- 0
W tym roku upadnie 878 firm w naszym kraju
878 firm zakończy działalność w tym roku - prognozuje Korporacja Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych. W porównaniu z ubiegłym rokiem to 1/5 więcej. Są to głównie duże spółki prawa handlowego, ale coraz częściej na ogłoszenie upadłości decydują się małe, jednoosobowe firmy. Tylko w lipcu upadło 70 przedsiębiorstw.
Korporacja Ubezpieczeń Kredytów Eksportowych szacuje, że tempo wzrostu gospodarczego w tym roku obniży się do 2,7 proc., a wskaźnik rentowności obrotu netto firm spadnie do 3,8 proc. Przy takich założeniach, ekonomiści spodziewają się, że w tym roku upadnie więcej przedsiębiorstw niż w 2011.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...w-naszym-kraju
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki