Pokaż wyniki od 11 do 20 z 143
-
27-07-12, 16:06 #11MiroGość
Na ekologii można zarobić. Co dzieje się np ze starymi oponami. Ściągamy je z zachodu, handlujemy, przykład na moto ogłoszeniu a później zalegają na stertach.
Ostatnio edytowane przez wolf ; 11-05-15 o 19:42
-
08-08-12, 00:42 #12
- Siła Reputacji
- 0
Ja segreguję śmieci, wyłączam światło wychodząc z pokoju, wyłączam listwę, jak wychodzę z domu, dociepliłem dom, żeby nie zużywać tyle energii, uprawiam w ogrodzie własne warzywa.
-
08-08-12, 08:19 #13xplusGość
Jestem za dlatego proponuje ekologiczne rozwiązania w domu, ogrodzie, czy w innych dziedzinach życia. I nie wierzcie, że GMO zlikwiduje problem głodu. Mam przykłady rolnictwa zrównoważonego gdzie plony wzrosły nawet 15-krotnie. Zapraszam do dyskusji i współpracy w propagowaniu tego stylu życia
-
08-08-12, 10:46 #14MiroGość
Bez oficjalnej produkcji GMO i tak już spożywamy modyfikowaną żywność. Jak smakowały kiedyś pomidory, a jak dzisiaj. Prawdziwy pomidor zginął z naszych ogródków kilka lat temu.
-
08-08-12, 11:55 #15
- Siła Reputacji
- 0
-
08-08-12, 17:42 #16xplusGość
Nie można igrać to fakt, zobaczmy jak pokarała USA suszą, nas niespotykanymi anomaliami pogodowymi. Wróćmy do natury póki nie jest za późno
-
09-08-12, 10:41 #17MiroGość
A za co pokarała dinozaury? Zmiany klimatyczne są nieuniknione, chociaż ingerencji człowieka nie można wykluczyć.
-
09-08-12, 20:17 #18
- Siła Reputacji
- 0
Moim zdaniem akurat w zmianach klimatycznych to mogliśmy "namieszać" co najwyżej hodując bydło (którego odchody "produkują" metan, gaz cieplarniany dużo silniejszy niż CO2). Aczkolwiek przyroda zmienną jest (na co wskazują chociaż epoki lodowcowe), tak więc pewnie nigdy nie dowiemy się czy zdołaliśmy w jakiś widoczny sposób na niego wpłynąć.
ps a czy możemy wpływać na klimat przekonamy się próbując skolonizować marsa, akurat tam efekt cieplarniany będzie wymagany celem uzyskania wody w stanie ciekłym (niezbędnej do życia glonom, a ich tam potrzebujemy coby "przerobiły" CO2 na tlen).
-
29-08-12, 16:56 #19
- Siła Reputacji
- 0
właśnie wróciłem znad naszego morza. Co wieczór można było oglądać piękne dla oka widowisko: lampiony szybujące na niebie... Ale nikt nie pomyślał, że, kiedy wypali się podgrzewające powietrze paliwo resztki lampionów spadną do wody... Wykonane zaś są z jakiejś sztucznej tkaniny, której nie podejrzewam o biodegradowalność... Ładne dla oka, ale zabójcze dla środowiska...
-
29-08-12, 17:10 #20MiroGość
Dokładnie tak jest, ja sobie nawet nie wyobrażam, ile śmieci jest już zagrzebanych w ziemi i jeżących na dnie wód.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki