Pokaż wyniki od 1 do 10 z 143
-
24-04-12, 06:04 #1simian raticusGość
Ludzie! Żyjmy bardziej ekologicznie!
Oraz oszczędzajmy wodę, prąd, gaz, benzynę i jedzenie!
-
24-04-12, 06:40 #2
- Siła Reputacji
- 0
Nie popadajmy aż w taką skrajność :P Żyć po to, aby na wszystkim oszczędzać? To po co żyć :P
-
25-04-12, 18:53 #3
- Siła Reputacji
- 0
Bo ekolodzy muszą zarabiać...
-
26-04-12, 15:36 #4simian raticusGość
Każdy chce zarabiać! I tak wszyscy umrzemy! Mało się wysilajmy! Grzybów nazbierajmy, ryb nałowmy i szczawiu nazrywajmy to jedzenie będziemy mieli za darmo! Sprzedajmy to i zaróbmy kasę! Biznes na czarno! Oszczędzanie vs rozrzutność! Jak żyć nasuwa się pytanie z dziedzin egzystencjonalnych, filozofii, socjologii i konsumpcji! Jaki system dla człowieka jest najlepszy do życia? Co poprawić, lub zmienić we wspólczensnym świecie by go ulepszyć? Na PO, czy PiS głosować w 2014? Wierzącym być, czy ateistą? Za dużo tego wszystkiego na mój mózg! Idę pobiegać!
-
01-06-12, 15:12 #5RaquelGość
Ekologicznie? Oczywiście, powiem więcej nawet ekonomicznie, bo oprócz tego, ze robimy dobrze matce naturze, to jeszcze zostaje więcej w portfelu.A jak oszczędzacie? Może się pochwalcie. Czy tylko zakręcamy dobrze wodę i wyłączamy funkcję czuwania? A może ktoś ma inne sposoby bardziej zaawansowane jak domowe oczyszczalnie, czy kolektory słoneczne?
Ostatnio edytowane przez wolf ; 11-05-15 o 19:41
-
21-06-12, 20:41 #6
- Siła Reputacji
- 0
No dobra, będzie i ekologicznie i ekonomicznie.
Założyłam sobie w moim domku (po babci, stareńki chyba ze 100 lat, ale solidny) bardzo nieekologiczne plastikowe okna i równie nieekologiczny plastikowy siding. Matka natura ukarał mnie za to i rzuciła klątwę. Wilgoć jaka pojawiła się na skutek uszczelnienia okien zaowocowała pleśnią w łazience i kuchni. Nie było mowy o założeniu jakiegoś systemu nawiew- wywiew, bo trzeba by wyburzyć połowę domu. w związku z tym poszukaliśmy rozwiązania alternatywnego. Okazał się nim system inVENTer, który ma same plusy: 1-mogliśmy go zamontować sami, nie wymagał wielkich prac budowlanych, nie będziemy musieli płacić za serwisowanie; 2- mamy świetna wentylację z filtrem który wyłapuje zarodniki pleśni i wszelakie inne paskudztwa; 3- oszczędzamy ciepło, bo system po odprowadzeniu powietrza z pomieszczenia i wymienieniu go na świeże oddaje ciepło które pobrał z wydalanego powietrza. A w lecie działa to jak ochładzacz. Ergo: nie należy igrać z matką natura, a jak się już poigra to trzeba z głowa ja przepraszać
-
22-06-12, 09:51 #7
- Siła Reputacji
- 0
Ludzie żyją dzisiaj przede wszystkim wygodnie, a nie ekologicznie. Odbije się to czkawką na kolejnych pokoleniach, ale o tym raczej nikt nie myśli. Inna sprawa, że np. taki efekt cieplarniany to bujda, wymyślona przez ekologów.
-
01-07-12, 01:39 #8
- Siła Reputacji
- 0
Ja staram się, robię co mogę, oszczędzam media, dbam o środowisko. ale czasami jest to naprawdę uporczywe i trudne.
-
04-07-12, 15:23 #9aaalllaaaGość
Wszystko dzięki kampani, która bardzo nagłośniła problem ekologicznego podejścia do życia
-
13-07-12, 11:57 #10
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki