Zobacz najwyżej oceniony post w tym temacie. Kliknij tutaj
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29
Temat: Szukam serwera
-
23-10-12, 10:37 #11
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Szukam serwera
osobiscie korzystam z home.pl - zadnych problemow poki co z nimi nie mialem, a leci 3 rok. Latwy dostep do backupow, bardzo dobre parametry jezeli chodzi o pojemnosc, transfer, bazy danych, wersje jezykow dzialajacych po stronie serwera. Cenowo najtaniej nie jest, ale wez pod uwage rowniez to, ze placisz za bdb. poziom obslugi klienta (bynajmniej ja tylko z takim sie spotkalem
).
mam do czynienia rowniez z superhost.pl - tutaj niestety roznie bywa, czesto padaja serwery pocztowe, co jakis czas brak dostepu do baz danych itp. Cena troszke nizsza niz home.pl
Podaj mniej wiecej do jakich celow potrzebujesz hosting i jakie jest Twoje zapotrzebowanie w kwestii parametrow a moge Ci pomoc cos dobrac
-
25-10-12, 23:49 #12
- Siła Reputacji
- 0
Home.pl nadaje się jedynie na "wizytówki". Jeśli komuś zależy na normalnej obsłudze to niestety ale od "masówek" powinien trzymać się z daleka, jeśli ma własne dobre samopoczucie na uwadze. Jako osoba, która trochę samodzielnie potrafi zrobić przy hostingu powiem tylko tyle, że ich dział obsługi klienta to jest dobry... jeśli się jest kompletnym laikiem. Potrafią im wcisnąć takie głupoty, że każdy - nieco choć - orientujący się w tym, może się im przez telefon zaśmiać. Po kilku rozmowach z ich BOK i przełączaniem do osób kompetentnych człowiek jest głupszy niż przed zadzwonieniem. Dostawałem od nich backupy i logi... Z których wynikały takie cuda, że można było walić głową w ścianę. Przykład? Proste zoptymalizowane zapytanie na niewielkiej tabeli przekracza ponad 5 sekund, gdy norma dla niego to... 1-2 milisekundy. To oczywiście przykład ekstremalny, ale wcale nie należący do rzadkości. Notoryczne 503, straszny overselling, a za kwotę jaką chcą ma się naprawdę porządne serwery z lepszymi opcjami. Bo niestety, ale gdy widzę teksty w stylu "brak limitów" w czymś tam to wiem od razu, że odbijają to czymś małym druczkiem lub w regulaminie usługi. W home.pl także tak jest.
Zerknijcie w regulamin, a konkretnie warunki/przyczyny rozwiązania umowy. Mogą ją w sumie rozwiązać z powodu, które są tak mgliste jak "nadmierne wykorzystywanie zasobów", "brak optymalizacji serwisu", o których oczywiście mogą pisać bajki, bo kto z laików będzie rozumiał o co chodzi przykładowo z czasem procesora czy tego typu jednostkami, że o optymalizacji skryptów lub bazy danych nie wspomnę. Swoje z nimi (i nie tylko nimi) przeżyłem - dziękuję, postoję.
Nie wierzycie dalej? Wycinek z ich oferty Business Starter, która ma rzekomo brak limitu transferu... No ale jednak nie do końca, gdyż oferują łącze 1Gbps, które: "dla usługi Business Starter przekroczenie 1 TB transferu w miesiącu skutkuje zmianą pasma przepustowości, które osiąga wartość 10Mbps. Pasmo 1Gbps jest przywracane pierwszego dnia następnego miesiąca kalendarzowego.", czyli legalnie zmniejszają Ci przepustowość 100-krotnieKopie bezpieczeństwa? Zapomnijcie... Sam czasem je otrzymywałem, ale po kilku razach gdy otrzymałem je zwyczajnie uszkodzone, dałem sobie spokój. Jak można backupy uszkodzić? Zwyczajnie - robiąc to automatem źle skonfigurowanym. Ja przykładowo miałem zwalone kodowanie plików oraz bazy danych, przez co niemożliwe było ich odtworzenie.
-
04-05-13, 23:56 #13
- Siła Reputacji
- 0
-
07-12-13, 20:21 #14
- Siła Reputacji
- 0
-
09-12-13, 20:11 #15
- Siła Reputacji
- 0
-
05-02-14, 14:59 #16wielkibratGość
-
06-02-14, 15:35 #17
- Siła Reputacji
- 0
-
14-02-14, 18:09 #18
- Mieszka w
- Leszno
- Siła Reputacji
- 0
-
27-03-14, 17:02 #19
- Siła Reputacji
- 0
Home oraz Nazwa posiadają bardzo stabilne serwery. Trzeba się jednak liczyć ze sporymi kosztami... chyba nie adekwatnymi do jakości. Ja korzystam z rozwiązań od Hekko i sobie chwalę. Szybki kontakt. Atrakcyjne ceny.
-
20-05-14, 15:52 #20wielkibratGość
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)
Zakładki