Pokaż wyniki od 11 do 20 z 77
Temat: Eko miejsca, eko sklepy?
-
22-11-12, 16:00 #11RaquelGość
Odp: Eko miejsca, eko sklepy?
No nie, ciekawe, kto to wymyślił
-
21-12-12, 06:12 #12
- Siła Reputacji
- 0
mateuszu - to wcale nie jest takie niemożliwe - wiele rodzin z pewnością nie powiesi na choince nic innego,jak nie zapłacone rachunki. W dzisiejszych czasach możliwe jest wszystko. Osobiście popieram wszystko co ekologiczne, ale czy jednostki coś pod tym względem zdziałają? Nieraz się widzi w programach telewizyjnych,jak niektóre przedsiębiorstwa podchodzą do problemów ekologicznych. Hasła swoje, a niektórzy swoje.
-
21-12-12, 11:37 #13RaquelGość
Wiesz, norton, to własnie od jednostek powinno się zaczynać. Niech każdy z nas używając gazu, prądu, czy wody albo wyrzucając śmieci pomysli o ekologii - albo chociaż o oszczędności, TRZEBA zacząć od jednostek.
-
21-12-12, 15:04 #14
- Siła Reputacji
- 0
Ekologia jest bardzo ważna, no ale tak to już jest, że nie wszyscy segregują odpady albo oszczędzają zużycie prądu i co tam jeszcze można robić. Ale warto w sobie, jako jednostce, wyrobić pewne nawyki. Nawet jeśli będziesz jedyną osobą na osiedlu, która segreguje śmieci, nie znaczy, że to nie ma sensu. Ekologia robi się coraz popularniejsza i być może wkrótce coraz więcej osób będzie zwracało uwagę na to, co robią ze swoimi odpadami i jak gospodarują gazem, prądem, itp.
-
07-01-13, 12:44 #15
- Mieszka w
- Oleśnica
- Siła Reputacji
- 0
Jak dla mnie ekologia to oszczędzanie na produkowaniu śmieci, bo one stanowią coraz poważniejszy kłopot. Dzięki rozważnym zakupom, korzystaniu z torb ekologicznych, zbieraniu materiałów do recyklingu można znacząco zmniejszyć liczbę wydawanych śmieci. Jeśli każdy dołożyłby swoje trzy grosze w tym zakresie, poprawę moglibyśmy zauważyć bardzo szybko :-).
-
14-01-13, 11:10 #16kolega1975Gość
Na stronie www.zielonynurt.pl znalazłem ofertę zdrowej żywności a dokładniej olejów
lej lniany,z wiesiołka,z pestek dyni i inne.Używane mogą być do sałatek,sosów i innych potraw,do masaży i na choroby skóry.Polecam wszystkim dbającym o zdrowie.
-
25-01-13, 13:41 #17
- Siła Reputacji
- 0
U mnie pod blokiem otworzyli nowy supermarket wszytsko ekologiczne ale ceny niestety nie sa ekologiczne dla mojego portfela
-
29-01-13, 12:02 #18RaquelGość
Tak to zwykle bywa, ja też mam eko-sklep w okolicy, ale ceny wysokie i to bardzo, szkoda. Ale eko jedzenie, można też zorganizować sobie samemu, ja jajka zawsze mam takie swojskie - od znajomego rolnika, mięsko też - chociaz nie zawsze, a w sezonie warzywa i owoce z przydomowych ogródków.
-
13-02-13, 15:37 #19kolega1975Gość
Znam producenta ekologicznych olejów z pestek dyni, lnianego z wiesiołka i innych. Firma jest z Wielkopolski , strona http://zielonynurt.pl
-
13-02-13, 21:19 #20
- Siła Reputacji
- 0
dziś jest jeszcze problem ze zwyczajnym segregowaniem śmieci, ale powoli, bardzo powoli kultura się zmienia. Ekoskepy rozpędzają się.. powolutku, bo małe jest też zapotrzebowanie
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki