Pokaż wyniki od 31 do 40 z 86
Temat: Eko miejsca, eko sklepy?
-
22-03-13, 08:39 #31RaquelGość
Odp: Eko miejsca, eko sklepy?
Autor się nie chce wypowiedziec. Umnie też jest sklep ze zdrowa żywnością, jeden póki co, ostatnio kupiłam tam kiełkowicę
-
22-03-13, 12:23 #32kolega1975Gość
Eko- bazar to przenośnia. Tak naprawdę ekologiczne są produkty posiadające specjalne certyfikaty. Wszelkiego rodzaju jajka, ziemniaki i inne artykuły "od rolnika" nie są najczęściej ekologiczne. Taki produkt, np. olej lniany czy olej rzepakowy musi mieć specjalne certyfikaty i oznakowania. Nie zmienia to faktu, że jajka od kury biegającej po podwórku są zdrowsze niż te z masowej produkcji.
-
26-03-13, 10:36 #33
- Mieszka w
- Wrocław
- Siła Reputacji
- 0
Świetną sprawą są organizowane kilka razy w roku eko jarmarki na rynku we Wrocławiu. Można zakupić ekoprodukty, często od małych, lokalnych producentów. Jakość produktów rewelacyjna. Do tego kiermasze z rękodziełami.
-
26-03-13, 17:39 #34kolega1975Gość
To prawda. Zdrowa żywność w centrum miasta to świetny pomysł. Żeby tak jeszcze ulubiona dynia czy olej lniany były tańsze. Problemem są czynsze płacone przez sprzedawców. Rozmawiałem z ludźmi z kiermaszu w centrum Wrocławia - te opłaty to grabież w biały dzień. Pozdrawiam rządzących miastem na czele z panem D.
-
30-03-13, 10:13 #35masterchefGość
to jest chyba właśnie odwieczny problem tych, którzy chcą żyć w sposób ekologiczny, że wszystko co eko jest droższe, odkąd moi rodzice zainstalowali sobie taką biologiczną oczyszczalnię ścieków to na wszelkie biopreparaty do prania i sprzątania wydajemy dwukrotnie więcej niż kiedyś na zakup chociażby domestosa, aż się nasuwa pytanie...jak żyć Panie Premierze? :/
-
01-04-13, 18:02 #36kolega1975Gość
Polityka i oczyszczalnie ścieków... . Niby różnią się bardzo a zapach podobny.
-
02-04-13, 07:20 #37masterchefGość
-
02-04-13, 10:51 #38
- Siła Reputacji
- 0
Hmm.... gdzie w dzisiejszych czasach są eko-miejsca?. Bo,że eko-sklepy to rozumiem. W tej chwili nawet idąc na spacer do lasu widzi się wysypisko śmieci. I jak można mówić o eko-miejscach?.
To jest jak na razie palący problem.
-
19-04-13, 13:20 #39
- Siła Reputacji
- 0
U nas w Szczecinie mamy jedną restaurację wegetariańską , kilka knajp ze zdrową żywnością i co chwilę otwierają się nowe sklepy. Widać ,ze rynek się rozrasta
-
19-04-13, 16:27 #40kolega1975Gość
Ciekaw jestem czy e-papierosy też można uznać za produkt eko?
Ja rzuciłem palenie prawie pięć lat temu, a jak widzę ceny to na pewno nie wrócę do nałogu.
mój dentysta Wrocław też odradza palenie
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki