Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16
Temat: Eko środki do mycia zębów?
-
19-10-16, 15:04 #11fakeyy6Gość
Odp: Eko środki do mycia zębów?
Ja używam pasty do zębów Sarakan i smiało moge polecić !!
-
05-10-17, 22:00 #12
- Siła Reputacji
- 0
Patentu z masłem nie znam i nie wiem co o tym myśleć. Ale można zrobić na bazie oleju kokosowego z dodatkiem węgla i sody, i z tego co się orientuję coś fajnie myje takie ustrojstwo. Tyle, że pewnie są już takie dostępne gotowe pasty w eko-sklepach. Rosyjskie pasty - może babuszki agafii. Są bez fluoru i z dodatkami ziołowymi. Widziałam chyba z osiem rodzajów past tej marki. Jakaś estońska firma oferuje też czarną pastę do zębów - z węglem aktywnym. Podobno dobrze wybiela i rozbija płytkę nazębną. Patent z cytryną ryzykowny (w sumie z sodą też), bo przesadzając można uszkodzić szkliwo. O tym jak to było z fluorem w pastach do zębów wpadła mi do ręki kiedyś całkiem niezła historia rodem ze Stanów Zjednoczonych o producentach wspomnianego surowca, past do zębów, naukowcach i badaniach na grupach docelowych - trochę to było wręcz podszyte teorią spiskową. W każdym razie aż trudno mi było uwierzyć.
-
08-11-17, 10:56 #13loniaGość
Bo to prawda z tym węglem aktywnym. Teraz w sprzedaży jest wiele kosmetyków na bazie tego składnika. Podobno bardzo dobrze oczyszcza cerę, włosy itp. to i zęby pewnie też. Ecodenta to właśnie taka czarna pasta do zębów z węglem.Osobiście nie próbowałam jeszcze ale mam zamiar
-
17-10-18, 17:12 #14
- Siła Reputacji
- 0
ocxywsice ze śa ;p
-
17-09-19, 09:38 #15
- Siła Reputacji
- 0
Nie przesadzałbym z tym byciem eko do takiego stopnia zeby PASTE DO ZĘBÓW kupować jakąś eko... w sensie co w niej jest lub nie jest eko? Opakowanie?
-
21-01-20, 10:02 #16
- Siła Reputacji
- 0
czytałam , że są bambusowe szczoteczki do zębów bardzo dużo reklamują tego, warto zainwestować chyba już w inne rzeczy niż plastik i uczyć naszych bliskich żeby się pomału oduczyć nawyku plastik.
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki