Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
Temat: Skóra ekologiczna
-
04-11-13, 11:04 #1kuropatwaGość
Skóra ekologiczna
Jak patrzę na wyroby ze skóry ekologicznej i tej prawdziwej, to nie widzę żadnej większej różnicy.
Tu na przykład: C&A podobają mi się torebki i przyznam, że nigdy nie kupiłam nic z prawdziwej skóry.
Co myślicie o kupowaniu takich produktów?Ostatnio edytowane przez wolf ; 06-07-15 o 17:59
-
13-11-13, 11:26 #2
- Siła Reputacji
- 0
Odp: Skóra ekologiczna
Wybierając produkt oceniam jego wygląd, a kwestia czy jest wykonany ze skóry, czy z plastiku, jest dla mnie wtórna.
Za średni pomysł uważam nazywanie sztucznej skóry eko-skórą, bo ekologiczna bardziej jest skóra naturalna. Nie robi się jej z plastiku, nie wymaga wydobycia ropy, jest biodegradowalna, itd.
-
09-12-13, 13:00 #3
- Siła Reputacji
- 0
KL_DZB bardzo odważne stwierdzenie
-
09-12-13, 19:13 #4
- Siła Reputacji
- 0
Dlaczego?
Chcesz powiedzieć, że lepsza jest skóra z ropy naftowej? Że jej wydobycie i rafinacja jest bardziej przyjazna środowisku, niż użycie skór ze zwierząt hodowanych na mięso i mleko?
-
27-12-13, 09:35 #5masterchefGość
Skóra ekologiczna jest całkowicie sztucznym produktem, w związku z tym jest toksyczna dla organizmu.
-
25-10-21, 06:19 #6
- Siła Reputacji
- 0
Różnica jest w jakości, plus zawsze mnie zastanawia czy pozyskanie skóry ekologicznej, jej wytworzenie jest faktycznie ekologiczne
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki